ma to ti je zbog katalizatora.
meni frend ima onog sachsa sx1 i ima sve blokade i jos tu cijev koja upuhuje svjez zrak u auspuh zbog eko normi.
Frend upalio cigaretu na auspuh jer je i onaj otvoreni dio bio užaren nakon duže vožnje
i meni na bivsem skutu....peugeot looxor...serijski auspuh, al je grana zavarena bila isto se užario, ali ne toliko jako.
ta cijev inace sluz samo zato da upuhuje svjez zrak unutra i smjesa onda u auspuhu jos dodatno izgara zbog eko normi...potpunije izgaranje i cisci ispuh..al ko to gleda
mislim da ti nema potrebe to skidat jer nije to pregrijavanje nego je to normalno kod spuhova s katalizatorom.
samo riskiras zastopavanje auspuha od cadje jer nece postici dovoljnu temperaturu i mogo bi se katalizator zastopat......ali valjda nece jer se to rijetkima desi.
Nema ti tu puno pomoci odim ako ne otpojis crijevo i ostavis rupu otvorenu pa ce ti u tu rupu uvlacit hladniji zrak i snizit temperaturu.
Velim meni je prestalo to zarenje nakon sto sam izvadio crijevo i zavario. ali ipak nakon postenih tura (sat vremena i vise) i jacih voznja jos uvjek tu i tam zasvijetli.
dovođenjem svježeg zraka bi napravio istu stvar što ima i sad....možda bi se čak i više žario