Općenito > Oprema

kaciga - osnove

<< < (6/17) > >>

Doomsday:
Ma sve 5, lipo je vidit da se neko malo i brine o vlastitoj sigurnosti... Siguran sam da ćeš pronaći nešto, i bit zadovoljna...  :icon_thumright:

Iako, moram ti reć, nije kaciga kraj priče... Znam, skut nije motor, ali svaki pad, i sa 30 km/h, može bit grozan... Moto jakna bi ti bila jako dobra stvar... Ako ne, onda barem neka kožna jaknica i bubrežnjak... A kad je prevruće, jeans jakna i bubrežnjak, neki ljetni, sa rupama po sebi, je minimum... U kratkim rukavima nije pametno vozit, jer ako padneš, trenje će ti napravit horror po koži...

Nemoj vozit ni 'golih' nogu... Jeans hlače su ti minimum, i to pravi jeans, ne ono tanašno kvazi-jeans sranje... Ako možeš, još su bolje kožne... Iako, to je sve kompromis, jer nema do moto odjeće, sa štitnicima... Možda da potražiš moto-jeans, sa protkanim vlaknima protiv kidanja... Ima ih lijepih, a mogu bit i relativno povoljni, 600-700 kn, kao neki malo bolji obični jeans...

Niti stopala nemoj zaboravit... Nađi nešto, zatvoreno, možda malo više, ne skroz nisko, kožno, da te pri padu cesta ne 'izuje' i onda ozljediš i stopala... vidio sam nekakve starke, kožne, visoke, skroz 'cool'... A ima i recimo IXS moto-tenisica, za ljeto, skroz cool, i nisu skupe...

I ruke ne treba zaboravit... Ako padneš, oderat ćeš dlanove skoro pa garant... Ja i usred ljeta nosim one rukavice za fitness, bez prstiju, mrežica gore, na dlanovima koža... Pomaže i da se ruke od znoja ne lijepe za ručke volana... Jeftine su, kad se pohabaju uzmem nove...

Znam, znam, nezgodno, nepraktično, ali kad razmisliš o alternativi... Kasno je nakon šta se nešto dogodi, počni mislit odmah...

:icon_thumright:

Baky:
znam to sve ali mislim da cu stat na kacigi, znam da nije dovoljno ali sta je tu je, probat cu nosit jaknu makar iako sumnjam da cu na +35 kad idem na plazu moc navuc jaknu na sebe :o tjesim se da cu jako pazit i sporo vozit, cak ne skidam ni blokade... ipak lice i glava mi je top prioritet (tek skinula aparatic za zube hehe)
hvala na svemu, ovaj forum je stvarno  :icon_thumright:
super savjeta sam nasla i oko motora i kacige i svega

Hrvoje_40:

--- Citat: Baky - 07 Lipanj, 2010, 14:11:06 ---znam to sve ali mislim da cu stat na kacigi, znam da nije dovoljno ali sta je tu je, probat cu nosit jaknu makar iako sumnjam da cu na +35 kad idem na plazu moc navuc jaknu na sebe :o tjesim se da cu jako pazit i sporo vozit, cak ne skidam ni blokade... ipak lice i glava mi je top prioritet (tek skinula aparatic za zube hehe)
hvala na svemu, ovaj forum je stvarno  :icon_thumright:
super savjeta sam nasla i oko motora i kacige i svega

--- Kraj citata ---
poslušaj savjet kolege za jaknu i rukavice  :icon_thumright:
ja sam pao i da nisam imao jaknu sa protektorima prošao bi puno gore od slomljenog lakta  :icon_thumright:

PanicStrike:
Znaci nemoj gledati da li ce stati pod sediste ili nece... To ti nije bitno a pod sedistem se samo grebe.
Moja preporuka HJC.  :icon_thumright: Ja sam za svoju dao 150e i zadovoljan sam  :)

Baky:
i svi vi kad idete do plaze 10 min voznje stavljate tu punu opremu?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju