Tehnički kutak > Tuning skutera
Exaust port timing ?
igor.sb:
--- Citat: Damir 2T - 31 Kolovoz, 2007, 15:08:43 ---
--- Citat: igor.sb - 31 Kolovoz, 2007, 14:21:54 ---
--- Citat: Damir 2T - 31 Kolovoz, 2007, 14:06:22 ---E jos nesto i kolka ke maksimalna snaga u rpm (do kolko se vrti sa rezom) hvala :notworthy:
--- Kraj citata ---
pa sta pise u podacima za derbija, koliko konja daje na koliko okretaja
ako su uopće tocni ti podaci, i sa kojom rezom mislis?
--- Kraj citata ---
pojma nemam kolko okretaja otprilike 7500-8000 valjda :dontknow: 7,5 ks (nadje se po internetu gdje pise i 8 ks).
nije sad bitno ko je proizvodjac reze nego otrilike koliko vise okretaja daje prosjecna reza (mislim sam radit rezu pa mi treba podatak za exaust calculator)
--- Kraj citata ---
znaci ti bi htio napravit spuh, nesta slicno kao onom leo vince titanium, koji vjerojatno daje najvise na nekih 9000-9500 okretaja, kao i ostali zx,rr
Mr J:
--- Citat: Damir 2T - 31 Kolovoz, 2007, 15:20:06 ---ok to sve stoji a najlakse je rec racunaj i neznam hod radilice, tj. klipnjace, velicinu klipa, velicinu ispuha,da sam se htio jebavat sa racunanjem nebi ovdje postavio post samo pitam kolki je exaust port timing u stupnjevima ako netko zna ljepo ga molim da mi napise ili ako zna izracunat neka izracuna :notworthy: :icon_thumright:
Mr J. :sign188:
Ako na kraju svega nebude nista od toga morat cu se jebavat sa racunanjem :icon_scratch: :toothy12:
--- Kraj citata ---
Pa odi na scooter-attack i provjeri koliki je provrt i hod u serijske termo grupe... is it hard to do?!
Rezonanciju biras sam kada radis auspuh, na koliko zelis da ima rezonanciju onda stavi toliko okretaja, ako ce ostati serijska termo grupa stavi na 9000 rpm
Damir 2T:
[/quote]
Pa odi na scooter-attack i provjeri koliki je provrt i hod u serijske termo grupe... is it hard to do?!
Rezonanciju biras sam kada radis auspuh, na koliko zelis da ima rezonanciju onda stavi toliko okretaja, ako ce ostati serijska termo grupa stavi na 9000 rpm
[/quote]
ma nije tesko al nisam zna za to hvala :icon_thumright: svaka informacija je dobro dosla :headbang:
[/quote]
znaci ti bi htio napravit spuh, nesta slicno kao onom leo vince titanium, koji vjerojatno daje najvise na nekih 9000-9500 okretaja, kao i ostali zx,rr
[/quote]
:icon_thumright: tak je :notworthy: hvala !!
ivanm:
gus kitevi imaju timinge često na istim stupnjevima kao serijski cilindri..
a to je na oko 7500-8500 okr..
sam spuh digne taj timing za 1000 okr više možda, ali preradom cilindra se dobiva najvažnije, a to je da se usklade timinzi cilindra i auspuha..
kad se to postigne onda je izvučen maksimum iz kita..
recimo gledam moj gus kit..
ima isti timing kao serijala..
i kaj ak sam ja stavil Yasuni R gore, kad on ima momenta na niskim okretajima..
da bi iskoristio moć auspuha, trebalo bi podić timing cilindra za oko 1500 okr, onda bi to bio poso..
Mr J:
--- Citat: ivanm - 31 Kolovoz, 2007, 16:35:40 ---gus kitevi imaju timinge često na istim stupnjevima kao serijski cilindri..
a to je na oko 7500-8500 okr..
sam spuh digne taj timing za 1000 okr više možda, ali preradom cilindra se dobiva najvažnije, a to je da se usklade timinzi cilindra i auspuha..
kad se to postigne onda je izvučen maksimum iz kita..
recimo gledam moj gus kit..
ima isti timing kao serijala..
i kaj ak sam ja stavil Yasuni R gore, kad on ima momenta na niskim okretajima..
da bi iskoristio moć auspuha, trebalo bi podić timing cilindra za oko 1500 okr, onda bi to bio poso..
--- Kraj citata ---
mislim da si malo pobrkao okretaje i timing... tj. rezonanciju i timing... timing je unutar 360° - tj. puni krug ili jedan puni hod klipa...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju