Tehnički kutak > Tuning skutera
Exaust port timing ?
Damir 2T:
Poceo sam malo cackat po exaust kalkulatoru pa me muci jedna opcija mozde netko zna a to je "duration of the exaust port" a koko pise pod upitnikom to je "exaust port timing.in degrees." Negdje sam cito da se to inace mjeri na radilici ali sigurno negdje postoji podatak kolki je taj timing za serijale ko sto je moj (derbi gp1 race,masina ista kao kod nove gilere i nrg-a) :help: :tard:
E jos nesto i kolka ke maksimalna snaga u rpm (do kolko se vrti sa rezom) hvala :notworthy:
Mr J:
to ti je vrijeme koliko ti je ispuh otvoren, klip kada ide prema dolje kada prolazi celom kraj gorenje tocke ispuha otvara ispuh, ispuh je otvoren skroz dok opet celo klipa u kretanju prema GMT ne preklopi gornju tocku ispuha...
To se moze pretvoriti u stupnjeve preko kalkulatora koji racuna mm u stupnjeve... imas hod radilice, tj. klipnjace, velicinu klipa, velicinu ispuha i racunaj...
Potrebno je napraviti porting kako bi vidio koja je GMT klipa i koliko je ispuh udaljen od GMT-a kako bi mogao izracunati koliko je on otvoren...
igor.sb:
--- Citat: Damir 2T - 31 Kolovoz, 2007, 14:06:22 ---E jos nesto i kolka ke maksimalna snaga u rpm (do kolko se vrti sa rezom) hvala :notworthy:
--- Kraj citata ---
pa sta pise u podacima za derbija, koliko konja daje na koliko okretaja
ako su uopće tocni ti podaci, i sa kojom rezom mislis?
Damir 2T:
--- Citat: igor.sb - 31 Kolovoz, 2007, 14:21:54 ---
--- Citat: Damir 2T - 31 Kolovoz, 2007, 14:06:22 ---E jos nesto i kolka ke maksimalna snaga u rpm (do kolko se vrti sa rezom) hvala :notworthy:
--- Kraj citata ---
pa sta pise u podacima za derbija, koliko konja daje na koliko okretaja
ako su uopće tocni ti podaci, i sa kojom rezom mislis?
--- Kraj citata ---
pojma nemam kolko okretaja otprilike 7500-8000 valjda :dontknow: 7,5 ks (nadje se po internetu gdje pise i 8 ks).
nije sad bitno ko je proizvodjac reze nego otrilike koliko vise okretaja daje prosjecna reza (mislim sam radit rezu pa mi treba podatak za exaust calculator)
Damir 2T:
--- Citat: Mr J - 31 Kolovoz, 2007, 14:16:29 ---to ti je vrijeme koliko ti je ispuh otvoren, klip kada ide prema dolje kada prolazi celom kraj gorenje tocke ispuha otvara ispuh, ispuh je otvoren skroz dok opet celo klipa u kretanju prema GMT ne preklopi gornju tocku ispuha...
To se moze pretvoriti u stupnjeve preko kalkulatora koji racuna mm u stupnjeve... imas hod radilice, tj. klipnjace, velicinu klipa, velicinu ispuha i racunaj...
Potrebno je napraviti porting kako bi vidio koja je GMT klipa i koliko je ispuh udaljen od GMT-a kako bi mogao izracunati koliko je on otvoren...
--- Kraj citata ---
ok to sve stoji a najlakse je rec racunaj i neznam hod radilice, tj. klipnjace, velicinu klipa, velicinu ispuha,da sam se htio jebavat sa racunanjem nebi ovdje postavio post samo pitam kolki je exaust port timing u stupnjevima ako netko zna ljepo ga molim da mi napise ili ako zna izracunat neka izracuna :notworthy: :icon_thumright:
Mr J. :sign188:
Ako na kraju svega nebude nista od toga morat cu se jebavat sa racunanjem :icon_scratch: :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju