Tehnički kutak > Tuning skutera

Exaust port timing ?

<< < (4/4)

Damir 2T:

--- Citat: ivanm - 31 Kolovoz, 2007, 17:02:40 ---nisam se bavio s preradama, ali ako je na cilindru dignut timing ispuha, onda odma radi na višim okretajima..

--- Kraj citata ---

ako dizes timing ispuhu moras i dic timing na usisu odnosno prosirit usis i ispuh kako bi to sve ljepo uskladio i naravno veca dicna i auspuh koji je protocniji jer nemres nagurat slona kroz misju rupu i za taj auspuh treba izracunat timing ispuha ako se racuna sa krivim timingom dobije se veca ili manja protocnost odnosno veci ili manji kapacitet auspuha sto nikako nije dobro motor koji nece radit kako treba npr ako je racunato sa manjim timingom nego sto je stvaran bit ce preveliki povrat plinova i to bi gusilo motor nebi mu dalo da se razvrti do kraja i bla bla........malo bi se gutil ko sa sljepim crevom
ako je nesta krivo napisano prihvacam ispravak netocnog navoda   :sign020:

--- Citat: Mr J - 31 Kolovoz, 2007, 23:50:46 ---trebas visinu ispuha, udaljenost pocetka ispuha od GMT i visinu klipa... :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

uff i gdje sad da to nadjem  :BangHead: pa valjda pise negdje ili netko od vas ima rastavljenu novu masinu Jednocilindricni dvotaktni Piaggio Hi-PER2 PRO pa da mi izmjeri u sto sumjam   :icon_thumright:

Mr J:
hahaha... skidaj svoju masinu, skini cilindar i sa papirom i olovkom napravi obrise i onda izmjeri, pa imas na forumu kalukator koji ti pretvara milimetre u stupnjeve... :D

ivanm:
cijeli timing se diže podizanjem cijelog cilindra prema gore, a ispuh se širi, odnosno brusi sa strane i gore..
ali velim nisam to radio, samo sam čuo kako-šta..

Damir 2T:

--- Citat: ivanm - 01 Rujan, 2007, 20:17:44 ---cijeli timing se diže podizanjem cijelog cilindra prema gore, a ispuh se širi, odnosno brusi sa strane i gore..
ali velim nisam to radio, samo sam čuo kako-šta..

--- Kraj citata ---

ma sve 5 nije mi bila nqmjera kritizirat ak je tak ispalo   :sign188: nisam ni ja to radio sam sam napiso kaj mislim  :icon_thumright:  malo cujes tu malo tamo malo forum,internet malo vlastitog iskustva i na kraju kad se zbroji znas neki pimpek ak nis drugo bar mislim da znam  :icon_biggrin:  :icon_scratch:

--- Citat: Mr J - 01 Rujan, 2007, 20:04:08 ---hahaha... skidaj svoju masinu, skini cilindar i sa papirom i olovkom napravi obrise i onda izmjeri, pa imas na forumu kalukator koji ti pretvara milimetre u stupnjeve... :D

--- Kraj citata ---

ma ocu malo sutra rastavljat novi motor zbog toga ima 1100km,prije kad sam bio klinjo imo sam matika a nakon njega razjebanog apn-a tak da sam stalno bio mastan do lakta lol nije bed odsarafit 6 sarafa i jedu selnu al novo je novo jos ga ne diram na taj nacin  :icon_thumright:
Jel ima negdje na netu takvih podataka ili mozda neko sumnja na kakvu stranicu  ???  :icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju