Općenito > Propisi
Kazna 1000 kn i kaciga
svbeljan:
http://www.holytech.com.hk/en/E-MARK.html
to e označava u kojoj zemlji se nalazi homologacijski laboratorij u kojem je testirana navedena kaciga.
na ovoj stranici su sve oznake sa zemljama.
JogFromYamaha:
da, al sve te oznake su nebitne jer u zakonu nigdje ne pise da se mora drzati neki sigurnosni standard nego samo nosit zakonski propisana zastita (kaciga) i nek mu oni pokazeju u knjigici sa prometnim zakonom di je specificirani nivo sigurnosti za kacige u hrvatskoj.
Jedina drzava koja zahtjeva te standarde su americka drzava juzna california i oni moraju imati DOT i tu oznaku dobiva svaka integralka koja je lijevana od jednog djela.
To sto ti pisu kazne za gluposti je jednostavan pokusaj da se od djece koja vecinom nemaju blage kakav je zakon iznude pare jer su kasice prasice prazne a drzavi trebaju pare.
marko_AeRoX:
moja nema nasiveno nego ima naljepnicu sa oznakom... ako me misli zajebavat, nek si popusi kitu...
igor.sb:
uzmi konac i iglu i zaši naljepnicu pa te nece drkat
lol jel bitno kak se drzi etiketa bitno da je na vezici ::)
moja sam ssto nije otpala pa sam ju selotejpom obljepio :toothy11: :frajer:
eladio:
Europska norma propisuje zadovoljavanje sigurnosnog standarda ECE R 22-05 , mislim da je to i u nasem zakonu navedeno :icon_scratch: poprilicno sam siguran :redface:
PS
Neka norma je navedena, bas cu kasnije malo kopat po NN ...
E sad, neke imaju prisivenu tu oznaku, neke imaju zaljepljenu tu oznaku, tako da mozda ti je i naljepnica dovoljno :icon_scratch: :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju