Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Potrošnja goriva
ProDriverGT(TGB):
--- Citat: JogFromYamaha - 12 Svibanj, 2010, 19:22:02 ---sto se tice blokade
cekaj prvo 1000 -1500 km prije nego ju skines
nek se masina lijepo razradi i nemoj ga previse tiskati
--- Kraj citata ---
Pa sta se nebi ljepse razradio da tu blokanu skine odma,pa se na 50km/h vozi s manje od 3/4 gasa i puno manjim okretajima nego sa blokadom??
animatrix:
meni je shema sa blokadom da je na okretajima, tak da mi je na 50 bilo svejedno drzati pun gas ili pola gasa, preko 50 nece..
pesek:
Meni je skut s blokadom trošio isto nekih 4,5-5 lit. , a bez blokada potrošnja je 3-3,5lit. po otvorenom ga nekad naguram i do 2,5 lit. Potrošnja mi je važnija od neke krajnje brzine, tako da na serijali ništa nisam dirao. Išao uzbrdo ili nizbrdo, s blokadom nikako više od 50km/h, to je u stvari kao da voziš auto u 1,2,3, brzini a ne koristiš 4 i 5. Osobno smatram da je blokada štetna za skuter s 2T motorom, jer pri vožnji jakom nizbrdicom i uopće pri oduzimanju gasa, praktično se koči motorom. Ako se uzme u obzir na koji način se 2T motori podmazuju, onda znate na šta mislim. Po meni bi trebalo odmah skinuti blokadu sa variomata, a ostalo kasnije nakon razrade.
3alfa3:
--- Citat: pesek - 13 Svibanj, 2010, 15:52:35 ---Po meni bi trebalo odmah skinuti blokadu sa variomata, a ostalo kasnije nakon razrade.
--- Kraj citata ---
Da, ta blokada variomata je daleko najopasnija jer tjera mashinu u nepotrebne okretaje, ali i ove ostale blokade nisu neka sreca - bolje da motor dise kako treba pa da se za razradu pobrine vlasnik.
ad:
Ja i jesam već razmišljao o skidanju blokade/blokada odmah ali me ˝muči˝garancija koju imam 2 godine. Ovako se moram voziti do 1000km, pa da mi ovi u servisu skinu....
Nemam pojma kaj napraviti :dontknow: dal da skinem ili da čekam, odnosno da prođem tih soma km, pa da onda odem skinuti blokadu???
I ono kaj je pesek napisao, meni je problem kaj živim na bregu i fakat je mučenje išao dole ili gore. Kad se spuštam gas uopće ne diram, a kad se penjem muči se na 8000 okretaja, a brzina je 30 km/h.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju