Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Potrošnja goriva
ad:
Evo mene opet 8)
Skuter je novi, radi se o Tayphoonu. Blokada još uvijek nije skidana. Potrošnja je oko 5l/100km.
Da li je to normalna potrošnja ???
Hoće li se nakon skidanja blokade potrošnja povećati, smanjiti ili ostati ista ???
Nadam se da vas ne gnjavim pitanjima ali sve ovo mi je novo pa se nadam da me shvaćate :-[
Hvala 8)
zovko:
potrosnja se nece povecati ako nebudes prestelavo karb...
JogFromYamaha:
gle ako ti trosi 5 litara dok se vozis s blokadom 50
nakon skidanja blokade, stelanja frge i ostalog pri 50 bu trosil oko 3-3.5
jednostavno jer skuteri nisu stelani na "sparno" nego da se guše i s time sami sebi sprijecavaju prelazak preko 50
on trosi tak puno jer radi na prejakoj smjesi koja s spojem od filtera za zrak koji ima premalu ulaznu rupu dobiva
potrosac koji nejde
3alfa3:
--- Citat: JogFromYamaha - 12 Svibanj, 2010, 16:03:18 ---gle ako ti trosi 5 litara dok se vozis s blokadom 50
nakon skidanja blokade, stelanja frge i ostalog pri 50 bu trosil oko 3-3.5
jednostavno jer skuteri nisu stelani na "sparno" nego da se guše i s time sami sebi sprijecavaju prelazak preko 50
on trosi tak puno jer radi na prejakoj smjesi koja s spojem od filtera za zrak koji ima premalu ulaznu rupu dobiva
potrosac koji nejde
--- Kraj citata ---
Teorija ti ima smisla, ali si krivo objasnio.
Skuter bez blokade treba vecu diznu u karb kako bi nadoknadio manjak goriva obzirom na protocnost ispuha. Dakle, ne radi se o tome da zblokirani skuter trosi zbog prebogate smjese, nego se radi o tome da ces takav zblokirani skut vozit 50km/h na full gasu pri velikom broju okretaja, a odblokirani na puno manjem broju okretaja od blokiranog skutera. I tu je ta razlika u potrosnji.
Zapravo, evo jos jednog primjera:
Vozis punim gasom sa blokadama i ides 50 km/h i tako vozis sat vremena i potrosis 2.5 litre. Prosao si 50 kilometara.
Vozis punim gasom bez blokada i ides 80 km/h i tako vozis sat vremena i potrosis 3 litre (jer si stavio vecu diznu). Prosao si 80 kilometara.
U oba slucaja si vozio sat vremena, samo si u prvom slucaju imao prosjek od 5 litara na 100km, a u drugom 3,75 litre na 100 km
JogFromYamaha:
da, to sam htio i reci.
nes sam se pobrkao.
Uglavnom zakljucak ti je da ti skut bez blokada i ide bolje i ide brze i radi pouzdanije
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju