Tehnički kutak > Tehnička pitanja

VXR - akumulator se prazni

<< < (2/7) > >>

CoK:
Ajde izmjeri kolko ti puni na leru i kolko na gasu pa napisi. Cirka na leru 12,30 - 12,70 na gasu 13 - 13,30 okvirno tu negdje moze varirat al ne puno (tipa ak puni preko 14 nevalja)

X-Spirit:
ajmo ovak redom...

na leru bez svijetla - 14.65V
          sa svijetlima - e sad varira, od 11.9 - 12.3V
s gasom bez svijetla - 14.75, a zna se desit i da presisa preko 15V, al to su sve varijacije
            sa svijetlima - 13.5V

3alfa3:

--- Citat: X-Spirit - 10 Svibanj, 2010, 18:56:30 ---jedino me sad pati da ne vuce negdje struju, i na koji se nacin to instrumentom moze ispitati, nesto sam nasao kak se to radi ali bi volio da netko pojasni tko je to radio, i da li se kako moze ispitati ispravnost akumulatora???

--- Kraj citata ---

Ovako se to radi:

Imaj ugasen motor i ne drzati ga na kontaktu. Skini + klemu. Izmedju te kleme i + na akumulatoru stavi ampermetar (moze i instrument "iz Peveca" samo ga podesi na mjerenje jakosti, a ne napona). Vidi koliko mA ti pokazuje. Ne znam koliko ispravan VXR treba trositi u ugasenom stanju, ali vjerujem da je sve preko 20mA kvar. Idealno bi bilo 0 mA, ali ponavljam - mozda taj skut drzi nesto pod naponom (zastita od kradje i sl) pa nebi napamet tvrdio da mora biti  0 mA potrosnja. Ako ti sto znaci, auti obicno trose oko 30-60 mA, moj Z750 i NRG Power 0 A, ali na motoru sam ugasio blinkanje led diode koja upozorava da je motor zasticen od kradje. Kad bi ona gorila, onda bi svaki pun na njenom paljenju instrument pokazao odredjenu kolicinu struje koja se trosi

Jel imas neko trosilo na skuteru koje je naknadno stavljeno (alarm i sl)?

X-Spirit:

--- Citat: 3alfa3 - 10 Svibanj, 2010, 21:24:16 ---Jel imas neko trosilo na skuteru koje je naknadno stavljeno (alarm i sl)?

--- Kraj citata ---

nema nista naknadno stavljeno, sve je original sto se tice elektronike...

3alfa3:

--- Citat: X-Spirit - 10 Svibanj, 2010, 21:27:03 ---nema nista naknadno stavljeno, sve je original sto se tice elektronike...

--- Kraj citata ---

Onda izmjeri kako sam ti napisao pa javi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju