Tehnički kutak > Tuning skutera
prerada airboxa i koji carb?
dario007:
Serijski airbox,19mm ulaz i serijski filter.Dizna je 65,al je ED karb koji ima A07 iglu,34ler i bogatiji atomizer i to mu je prebogato malo.Probat cu popeglat 40 klipicem,jer sam rasprodao dizne i igle,pa nemam alternative.Imam jedino 25 ler diznu,al je to to much brijem.Imam i 52 diznu,pa mozda nju razbusim sa 0.6 borerom za 62 diznu.
dino73n:
Imam i ja jedan 17.5 sa sf4, ne znam koja je tacno oznaka al ler dizna mu je 38 i igla je spicasta nisam vidio koji je broj al je spicasta poput a7. Mogao bi to probati u kombinaciji sa TT i otvorenim airboxom na 18.5mm.
Jer aprilija u orginalu koristi isti karb sa istim postavkama kao i runner i nrg a nije isti airbox ondosno nije isti ulaz i tu dolazi do komplikacija sa stelanjem, na apriliji je ulaz 12mm a vidimo da je na malom pia airboxu 14mm.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
SF2 Freak:
I jel bolji na kraju weber 12 od dellorta 17.5 ? Koji je zakljucak da cujem i da vidim jeli ono kaj sam i sam zakljucio istina .
dino73n:
--- Citat: SF2 Freak - 05 Kolovoz, 2018, 02:40:40 ---I jel bolji na kraju weber 12 od dellorta 17.5 ? Koji je zakljucak da cujem i da vidim jeli ono kaj sam i sam zakljucio istina .
--- Kraj citata ---
Tesko mi je donjeti konacni zakljucak jer jos nisam dovoljno testirao. Definitivno se osjeti da nema momenta kao sa 17.5 ali postigao sam veću maks brzinu sa 12kom i potrosio manje goriva. Vozi ugladjenije i s manje vibracija. SC08 i 12 weber se odlicno slažu pogotovo u gradskoj vožnji na malom gasu gdje mi je 17.5 ili bio bez snage ili trokirao. Mozda bi se i 17.5 mogao bolje ustimat s nekom drugom iglom i mozda s klipicem 40 ili sa nekom vecom ler diznom od 32. Al posto nemam nista od navedenog ja nisam mogao bolje.
17.5 je odlicno radio u kombinaciji sa orginal auspuhom dok weber uz nešto manje momenta cini se bolje radi sa sc08
EDIT
Evo bio maloprije na benzinskoj. Znaci 105km 3.7L mjesane voznje. 50ak km kao otvorene voznje izmedju 60 i 80kmh i 50ak grada stani kreni s tim da je dosta toga bilo u fazi probe pa se gas zavrtao do maks.
Potrosnja je znaci ista ili manja nego sa 17.5 i serijskim auspuhom a osjetno bolje vuče. Maks brzina se nije nesto spektakularno promjenila u odnosu na full serijalu, 3kmh samo. Sve u svemu odlicno.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
Tomi_ZG:
Ovakvo je stanje,zanemarite čađu jer mi je uljna (pre)nabuđena,uz to nisam se propisno zaustavio pa je i zbog toga bogatije,bitno da nije bogec smjesa,budem sutra opet probao,imam pokraj posla dobar komad slabo prometne ravnice
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju