Tehnički kutak > Tuning skutera

prerada airboxa i koji carb?

<< < (12/16) > >>

dino73n:
Weber je stroj prijatelju moj. :D :D :D

Odem danas na mini trip sa kcerkom na skuteru i odradimo opustenih 100km lagane vožnje pa na benzinsku. 3.1L

Kome se ne citaju prosli postovi weber 12 sa 68 diznom i iglom na sredini i sarafom na 2 i pol kruga u orvorenom airboxu sa 18.5mm. SC08 i multivar sa 7.2 gr i serijskim federom i novim pia remenim 18.6mm i sajbicom od 0.5. Znaci sam na skuteru lagano ispod 3L

Znaci ubacio sam novu pia radilicu iz 98godine i nov klip iz 98g assowerke u novi petokutni cilindar a nisam mjerio squish. U pia manualu negdje ima da se prije finalne montaze izmjeri koliko klip izlazi iz cilindra pa da se po tom odredi debljina dihtinga.

Sve mi se cini da bi ja trebao staviti neki tanji da malo dobijem na snazi jer jedva izvucem 85/6gps sa multivarom full saget.

Sent from my Mate10pro using TapatalkPro

dario007:
Tomi-Provjeri sutra jos jednom,al djeluje mi da bi se njemu moglo jos zraka dati ili da je bar 2br prevelika dizna.

Dino-Odlican rezultat,inace ako radi okretaja ne moze brze od 86gps-a,makni sajbicu.0.5mm sajbica ukrade 4-5gps-a na krajnjoj pri istim okretajima i smanjuje putne brzine.

Tomi_ZG:
Budem,al ja ne bi cjepidlačio zbog 2 broja,volim imat lufta ak negdje počne vuć falš,a i volim dugo držat ful gas pa sam sigurniji

dino73n:

--- Citat: dario007 - 05 Kolovoz, 2018, 20:23:33 ---
Dino-Odlican rezultat,inace ako radi okretaja ne moze brze od 86gps-a,makni sajbicu.0.5mm sajbica ukrade 4-5gps-a na krajnjoj pri istim okretajima i smanjuje putne brzine.

--- Kraj citata ---

Cini mi se da nije maks brzina ogranicena okretajima nego snagom. Jednotavno ne moze brze, kad sam imao serijski spuh i vario negdje na 75 po satu je pocinjao sa prevrtavanjem i uspjevao je dogurati do 83gps a sad sa sc08 i multivarom dodje do 85/6gps i tu stane samo sto sad ne prevrtava.

Sad sam mjerio i kompresiju cisto da vidim kolika je pa da uporedimo s nekim vasim mjerenjima. Ima 7bari onako samo zavrnem mjerac i opalim po kurbli par puta.

dino73n:
Vratio danas dell 17.5. Cisto da probam i tu opciju. Znaci airbox ostao otvoren na 18.6mm dizna 70 igla dignuta za zub i odem probati i vidim gusi se malo na punom gasu i posto nisam imao vecu diznu ubacim na ulaz u airbox bakarnu cijev od centralnog grijanja 18mm na koju namotam par krugova izolir trake da dihta a  koja je unutarnjeg promjera 16.7mm. Nema vise gusenja, ide super, osjeti se upgrade sa webera 12 i odem na probu max brzine i jupiiii 90gps.
Prenos nisam nista dirao. Multic za 7.2 i 0.5mm sajbicom sa orginal pia remenom.

Ljubicasti feder i malossi specijal(19.45mm) čekaju. Ako bude snage u agregatu bit ce to jos bar 5gps i za jedan SC08 i serijski cilindar to bi i bio max.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju