Tehnički kutak > Tuning skutera
prerada airboxa i koji carb?
Tomi_ZG:
Danas sam malo skarabuđivao i bacio probu,stanje je ovakvo
- original lulica fi14mm
- dodatna rupa od fi9mm(41.5% veća površina nego samo sa lulicom,zajedno ekvivalent jednoj rupi od fi16.6mm)
- dizna 68
- igla na najsiromašnije
- šaraf na krug i pol
Uglavnom bolje radi nego bez te rupe,bučniji je al je i živahniji,nije to neka razlika al se kuži da bolje reagira na gas,svječicu još nisam gledao,na ful gasu se ne guši,ovak po osjećaju trebao bi zatvorit šaraf za 1/4 kruga da okretaji brže padnu na ler i probat podić iglu za zub
Po meni se ne vrti više nego prije,možda mrvicu,al ja nisam mjerilo jer moje karike imaju 47kkm,a klip i cilindar 62kkm i sigurno tu dosta gubim,skuter mi u leru radi ko purejet jer kompresije nemam,tak da sam uvjeren da bi kod nekoga sa svježijom mašinom dobitak bio osjetno bolji
Mada se Zvonkec neki dan krstio kak i sa takvom mašinom runner pali na zub na pogled tipke
SF2 Freak:
tomi znam kaj si rekao alliza potpuni efekat moras imati ukupan promjer 19mm. tako da 17.5 moze fluidno srkati zrak. Kak bi dax rekao bio si na 60% sada si na 80% i tek kada ga otvoris kako spada onda ces biti na 100%.
Ja imam 12 gurtnera ,a rupa u boxu 22mm :toothy9:
ljubo46:
To je tako kod cvajtaka
Sto su masine poderanije i losije to je on bolji hhahah :icon_tongue:
dino73n:
Evo moje situacije. SC08, weber 12,dizna 68,ulaz u airbox 18.5mm igla na drugom zubu. Sarafic na 2 kruga. Multivar sa 7.2 i bjelim federom. Ide 86gps zalegnut.
Evo svjecice.
Po meni treba jos malo vec dizna koju naravno nemam. 68 je znaci dolazila fabricki a jel se stavljala veca poslije skidanja blokada?
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
Tomi_ZG:
--- Citat: SF2 Freak - 04 Kolovoz, 2018, 15:56:02 ---tomi znam kaj si rekao alliza potpuni efekat moras imati ukupan promjer 19mm. tako da 17.5 moze fluidno srkati zrak. Kak bi dax rekao bio si na 60% sada si na 80% i tek kada ga otvoris kako spada onda ces biti na 100%.
--- Kraj citata ---
Znam,za 17.5 bi bilo dovoljno da samo ovu fi9mm rupu proširim na fi11mm(koja ima 50% veću površinu od fi9mm rupe)
Al za to moram otvarat airbox da izbacim strugotinu od bušenja,a to mi se neće jer se bude raspao,onda bi trebala još veća dizna,dobro je to sad i ovak
--- Citat: ljubo46 - 04 Kolovoz, 2018, 15:57:02 ---To je tako kod cvajtaka
Sto su masine poderanije i losije to je on bolji hhahah :icon_tongue:
--- Kraj citata ---
To i ja tvrdim,mene stalno nagovaraju da stavim nove karike al neću ni čut,čak mi nude i kompletne mašine da zamijenimo,a-a :nono:, ide ovo do 100 hiljada ;D
--- Citat: dino73n - 04 Kolovoz, 2018, 16:06:00 ---Evo moje situacije. SC08, weber 12,dizna 68,ulaz u airbox 18.5mm igla na drugom zubu. Sarafic na 2 kruga. Multivar sa 7.2 i bjelim federom. Ide 86gps zalegnut.
Evo svjecice.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180804/b73b7323471b09d694b6fca18112c61c.jpg
Po meni treba jos malo vec dizna koju naravno nemam. 68 je znaci dolazila fabricki a jel se stavljala veca poslije skidanja blokada?
--- Kraj citata ---
I meni se čini da bi trebala malo veća dizna
Btw makni taj škart od bijelog centralnog i stavi serijski,to radi odlično sa ostatkom tvog setupa,imao sam identične postavke s njim ko i ti
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju