Tehnički kutak > Tuning skutera
prerada airboxa i koji carb?
dario007:
Argony i ja smo onda isto mjerili.Sukosan je imao manje rupe od mene,to sam siguran,jer smo se dopisivali kad smo mjerili.Jos smo provjeravali sublere tako da smo neki dio na br9es svjecici mjerili i to nam se poklapalo u 0.1mm.
Znam da Ac skuteri imaju jednu rupu promjera nekih 14-15mm u tom poklopcu
Lulica je sa strane boxa 21mm,na koljenu je 14mm,sad dal je unutra jos uza je upitno,tu se subler nemre ugurat.Bez lulice je 23mm i kad se ona izvadi grmi ko dzavo.
Ja to uvijek odfikarim i onda si usisnim lulicama reguliram ulaznu rupu.
Inace po pravilu da bi se iskoristio karb ulaz na airboxu mora biti 10% ili vise veci.
Pisao sam vec na par mjesta i jos uvijek tvrdim da se "otvaranjem" karba dobije snage i odaziva.
Nisam nikad bio u pravoj steli sa a22 iglom na otvorenijem boxu,ono nabrzinu sto sam stelao je bila 72 dizna a22,68 a20 i 65 a07.Ulazna rupa 19mm i 40 klipic.
Najbolje je isao sa a20 i 68 glavnom diznom.
Edit: ja sam mjerio 16.4 i 9.5mm i to garantiram da je tocno,jer sam ubacivao male gedorice koje su knap sjedale u rupu,a vani njih premjeravao sublerom.Radio sam to iz razloga sto subler mora stajat pod koso ako se mjeri direktno,pa mjere nisu bile precizne.
Tomi_ZG:
--- Citat: dario007 - 03 Kolovoz, 2018, 15:06:11 ---Pisao sam vec na par mjesta i jos uvijek tvrdim da se "otvaranjem" karba dobije snage i odaziva
--- Kraj citata ---
Sve stoji samo na 50ccm to zna bit upitno,puno ovisi i kakav spuh imaš,na mrtvoj serijali se po meni tu đabe kreči
Sa lulicom i 17.5 karbom imaš efektivno "14" karb bez obzira kaj je limić izvađen,sa limićem je to "12" karb
dario007:
Dodi s runnercetom do mene,dosao bi ja do tebe,al nije regan jos.Budes vidio kolka je razlika.Starog runnera sa sc08 ostavljam 5 duzina od nule.Gore je samo onaj leovince,5gr role i 17.5 na trokutastom airboxu.
Dacerovs ga je vozio pa je ostao ugodno iznenadjen,jos me pitao kaj je to gore...
Tomi_ZG:
Trokutasti box daje bolju moć,da mi se da zajebavat s time i ja bi ga nabavio
dario007:
Problem je sto se nikom neda,pa je bolje kopirat setupe. Nastelo bi ja to iz nule pa podijelio,ali imam ED karb,koji ima bogaiji atomizer,ler diznu i iglu,pa to ne vazi za ID karb...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju