I kod mene je deklo bilo ranije vrelo, da se čovjek opeče, a i nakon duže vožnje perfomanse skuta su bile nešto slabije, pa sam ga izbušio kao što se vidi na slikama. Normalno je da se zatvoreno deklo grije, zbog visoke temperature koja se stvara trenjem remena preko elemenata prenosa, a taj vreli zrak se mulja unutar dekla i dijelom zbog prenosa topline sa samog motora, pošto je deklo napravljeno uglavnom od alu-legura koje dobro provode toplinu.
Bilo je dosta diskusije oko rupa koje sam napravio, navodno da su prevelike i da će unutra upadati svašta, međutim vozim ovako već više od godinu dana i nemam baš nikakvih problema. Rupe su izbušene tako da se maksimalno iskoriste mala krilca na variomatu, da se napravi cirkulacija zraka kroz deklo i dok skuter stoji. I nakon najduže vožnje, deklo se može držati rukom, što znači da su i ostali dijelovi prenosa dobro hlađeni i sve radi kao nakon prvog kilometra. U svakom trenutku mogu kontrolisati stanje remena kroz rupe, a i na manjim obrtajima se čuje zvuk kao iz nekakve turbine, pa čovjek pomisli, tko zna kakvu mašinu ovaj ima ispod stražnjice
Po ovom što si opisao, mislim da su rupe premale i strujanje zraka zanemarivo da bi se moglo bilo šta hladiti. Nisam baš razumio, ali mi se čini da i položaj rupa nije dobar. Ali ako nemaš nekih problema, možda ti i ne trebaju rupe...