Evo...prid par tjedana sve je slozeno na scoot, razrađeno, podesen karb i sad je krenulo podešavanje prijenosa i nastali mali problemcici.
Prvo sam stavio u multivar polini rolice od 4.1 gr, ljubicasti kontrasta i kvacilo da lovi na nekih 6700 rpm (sad klizi jer je nov i nije bas za uzeti zdravo za gotovo).
Motor kad je krenuo isao je do nekih 12 600 rpm, sve super cupa ko lud i nakon neki 150 m (ne mogu rec brzinu jer nemam satove na njemu) okr su pali na 9500 jednosatvno nije imao snage.
Nista, dosao sam doma i stavio rolice od 5.0 gr, posto nisam imao nista između, i iso probat. Motor se isto razvrti ali do nekih 11 800- 11 900 rpm isto cupa, ali manje i isto nakon nekih 150 m okr padnu na 9600 rpm i nema bas puno snage, vise nego prije, ali nije to to.
Nakon par dana kupim isto polini rolice od 4.5 gr namontiram i krenem. Motor ludnica, stalno drzi 12 500 rpm i ne padaju ni po uzbrdici ni po ravnom ide ko lud, snazi nikad kraja sve dok nakon nekih 10 km ludovanja iz cistog mira mi se poceo ponasati ko i prije. U voznji sa 12 500 rpm okr padnu na 9500 rpm. Posto mi se to desilo u voznji mislio sam da je nesto u motoru, kao da zaribava pa da nema snage. Stanem i ugasim ga, probam kompresiju pod nogom sve super. Elektro pokretac, jest da je malo u klincu,ali ga ne uspijeva ni okrenut od silne kompresije. Upalim i fino pucketa kao sta bi trebao, bas idealno. Ali nema on i dalje radi po svom. Drzi 12 500 rpm i nakon sto se razvrti okr padnu na 9500 rpm.
Sad sta bi to moglo biti? Zasto se opet isto ponasa ko i sa ostalim rolicama. Dali treba probat sa tezim rolicama? Dali da promijenim oprugu kontrasta sa sljedecom slabijom? Svaki savjet dobro dođe.
Provijerio sam rolice dali se zaglavljuju u multivaru tj. dali su se mogle prije zaglaviti, a sada su se otpustile. Ali ne, sve je prohodno i nema sanse da su se zaglavile i to jos nakon 10 km ludovanja.