Općenito > Propisi
Mjerenje buke u ZG (23.04.2010.)
Jankkec:
Sad sam malo zito one upute za sluzenike tehnickog pregleda i pise da nemogu izmjeriti buku ukoliko nema centeralne nogare i obrtomjera. Zajsta neznam kak sad to ide kad skutere zaustave.
Za uspuhe pise da netreba imati homologaciju u Hrvatskoj ali da nesmije prekoraciti emisiju buke. Kaj se tice homologiranih auspuha nisam bas skuzio jer oni smiju biti glasniji ili ne, dosta je nejasno to objasnjeno.
Hrvoje_40:
--- Citat: Jankkec - 26 Travanj, 2010, 15:02:19 ---Sad sam malo zito one upute za sluzenike tehnickog pregleda i pise da nemogu izmjeriti buku ukoliko nema centeralne nogare i obrtomjera. Zajsta neznam kak sad to ide kad skutere zaustave.
Za uspuhe pise da netreba imati homologaciju u Hrvatskoj ali da nesmije prekoraciti emisiju buke. Kaj se tice homologiranih auspuha nisam bas skuzio jer oni smiju biti glasniji ili ne, dosta je nejasno to objasnjeno.
--- Kraj citata ---
zato da bi policija mogla lakše kazne naplačivati ;D
x-lite:
ovo sto se tice neimanja centralne nogare ili obrtomjera ili oboje ne igra jer ak zaustave skuter i posumljaju da stvara preveliku buku odprate ga do stanice za tehnicki pregled i tamo se odradi to sta se mora i ako se ustanovi da ti je razina buke ispod granice oni placaju troskove izvanrednog tehnickog a ako je preko onda se zna koja je kazna
Ghoul:
hmmm....zanima me da li oni moraju mjerit buku na bas onim obrtajima koji su deklarirani od proizvodjaca?
u mom slucaju to je mislim 3250 rpm, a s tim da imam svakakve ostale dijelove na skutu koji trenutno razvija max snagu na oko 11 000 rpm znaci da bi trebali mjerit na 5500 rpm...
zanima me cisto zato jer imam feeling da na tih mizernih 3250 rpm, na kojima mi jos skuter uopce ne radi nikakvu snagu niti kuplung spaja prijenos, imam tisi zvuk od serijale...
DvdAerox:
Ma sta ne postoji nitko da moze falsificirat tu tabelu i ti stavi 120 db hahahaha, kako bi ostali paffff :toothy3: :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju