Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: MUFNA 30 od MZ-a za SP-a???? pomoć molim!!  (Posjeta: 1769 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sp...

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • sami gasss
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: zip SP 00'
  • MojSetup: ubojica
MUFNA 30 od MZ-a za SP-a???? pomoć molim!!
« : 04 Travanj, 2010, 01:15:51 »
ovako htio bih staviti mufnu od MZ-a na svoj motor gilera runner 180 sport production.....zanimalo me da li bi ta mufna pasala...na rasplinjač koji sam prethodno uzeo...naime rasplinjač nisam dobio u odličnom stanju ..elementi za protok goriva su uništeni..neznam što da učinim , isto tako..usisna membrana mi ne otvara listiće do kraja....molim pomoć!!!
Pravi savjet zlata vredi , drkaj k**ra* lovu štedi
Bez gasa nema spasa !!!

Offline DeLUX

• maxi forumaš
  • Volim Luxa
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Piaggio zip SP
  • Moja Kaciga: premier
  • MojSetup: ma sve serijsko
  • MojSpuh: Roost
Odg: MUFNA 30 od MZ-a za SP-a???? pomoć molim!!
« Odgovori #1 : 04 Travanj, 2010, 01:20:28 »
ovak...mufna bi se dala pripasat pošto taj rasplinjač radi na istom principu ko i sa tvog vozila gilere runner 180 sport production
elemente za protok goriva ti imam ja, a listiće sa usisne membrane ćemo napravit nove sa polini ploče za usisne listiće i to mora da vozi lijepo  :icon_thumright:

Offline sp...

• forumski skejter
  • **
  • sami gasss
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 04 Travanj, 2010, 01:25:17 »
ne brine me samo to....igla rasplinjača nije došla... zajedno.sa rasplinjačem i sada je on neispravan.....no to je problem ubrizgavanja...goriva...mene muči dali će kad se ta mufna stavi....dali će indukcijski svitak moći uzimati dovoljno energije iz startne baterije,jer mislim da neće...već sam imao taj problem..prije...i dali će namotaji paljena moći normalno funkcionirati....
Bez gasa nema spasa !!!

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #3 : 04 Travanj, 2010, 01:25:23 »
mufna ti sigurno pase sa mz-a al samo sa etz-a 250 a njegov rasplinjac uzmi u kombinaciji sa sportskim filterom zraka i usisnom membranom i obavezno prije toga provjeri tu usisnu membranu jer ti sigurno ne otvara listice do kraja....a mogo bi zamjenit i koljeno usisa jer oni znaju stvarat probleme pri velikim brzinama...

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #4 : 04 Travanj, 2010, 01:27:51 »
ne brine me samo to....igla rasplinjača nije došla... zajedno.sa rasplinjačem i sada je on neispravan.....no to je problem ubrizgavanja...goriva...mene muči dali će kad se ta mufna stavi....dali će indukcijski svitak moći uzimati dovoljno energije iz startne baterije,jer mislim da neće...već sam imao taj problem..prije...i dali će namotaji paljena moći normalno funkcionirati....

moras obavezno staviti jaci indukcijski svitak jer postojeci ti daje premalo struje a zbog toga bi ti se moglo dogoditi da ti krepa centralna davacka jedinica....

Offline DeLUX

• maxi forumaš
  • Volim Luxa
« Odgovori #5 : 04 Travanj, 2010, 01:32:02 »
o spojci nemoramo ni pričat, to ti je jasno da moraš zamjenit da bi dobio bolji start...
elektropokretač izbaci i kosristi nožno pokretalo..moja preporuka  :icon_thumright:
pogledaj kakvi su klipni prstenovi i termo grupu i klip ako ćeš rastavljati da budeš siguran
poželjno bi bilo stavit drugu toplinsku vrijednost špičastog bacača iskre

Offline sp...

• forumski skejter
  • **
  • sami gasss
« Odgovori #6 : 04 Travanj, 2010, 01:33:35 »
ee to me brinulo dottore da mi ne prestane raditi centralna davačka jedinica....a zatim bi mogao i regulator napona krepati...nakon njega i usmjerivač struje...stvarno nije se sa tim zezati....neznam sad...morati ću kupiti nove konektore..jer stari jednostavno ne funkcioniraju...a dajte mi recite ..kad složim struju i ubrizgavanje goriva...kako će na to sve reagirati moja serijska termogrupa....dali će koljenasto vratilo i dalje moći nrmlano raditi...sa tim svim posloženim...??
Bez gasa nema spasa !!!

Offline DeLUX

• maxi forumaš
  • Volim Luxa
« Odgovori #7 : 04 Travanj, 2010, 01:37:51 »
samo zamjeniš nove ležajeve i koljenasto vratilo bude dobro...
a serijska termogrupa sa rasplinjačem od mz-a u kompletu s mufnom i tim svim bi trebala radit savršeno

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #8 : 04 Travanj, 2010, 01:39:29 »
ja bi ti preporucio da uzmes koljenasto vratilo sa zapunjenim polutkama jer uslijed jake kompresije postoji sansa da ti se rasipaku čepovi ležaja koljenastog vratila i čepovi ležaja klipnjače.A čepovi ležaja koljenastog vratila su u posebnim ležajnim posteljicama u kućištu koljenastog vratila. Na ležajevima klipnjače se okreću noge klipnjače, čime se uspostavlja gibljiva veza između klipova i koljenastog vratila. Ak ne pazis na to tu nastupaju problemi...

a sta se tice termogrupe u kombinaciji sa mufnom i rasplinjacem od mz-a ce ubijat a trajat ce dugo...

Offline sp...

• forumski skejter
  • **
  • sami gasss
« Odgovori #9 : 04 Travanj, 2010, 01:51:53 »
ok hvala vam dečki...dolazimo do problema.....sa hidrauličkim ublaživačem vibracija..neznam...mislio sam kupiti malossi hidraulički ublaživač vibracija ali nisam siguran kad sam kupovao malossi poklopac spojke...koštao me jako puno zato mislim uzeti serijski ublaživač vibracija.....i naravno rekli su mi da često na sp-u odlazi vodeno vrtilo pa ću kupiti i to...hh..od viška glava ne boli ...nožno pokretalo imam...ali sam izgubio osigurač nožnog pokretala....dali ga netko ima??
Bez gasa nema spasa !!!

Offline DeLUX

• maxi forumaš
  • Volim Luxa
« Odgovori #10 : 04 Travanj, 2010, 01:56:48 »
osigurač imam ja...danas su IN električna vodena vrtila pa probaj nabaviti koje takvo

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #11 : 04 Travanj, 2010, 01:57:30 »
imam ti i ja glanc novi osigurac noznog pokretala.....budem ti ga poklonio....

a kai se tice hidraulicnih ublazivaca udaraca najbolje da ih ostavis seriske jer nase ceste su tolko dobre da ove malosijeve brzo krepaju....

Offline sp...

• forumski skejter
  • **
  • sami gasss
« Odgovori #12 : 04 Travanj, 2010, 02:06:16 »
hmmm zbilja da ceste uopće nisu dobre...razmilist ću o tome.... a jel zna ko ...koji je promijer serijskog klipa na sp-u 180..i zanimaju me kolko koštaju klipni prstenovi i dali ih mogu posebno nabaviti....naravno sa klipnim osiguračima...naravno.......kad sam slagao u rupu mi je pao...svornjak...zanima me gdje mogu kupiti svornjak zasebno...???
Bez gasa nema spasa !!!

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #13 : 04 Travanj, 2010, 02:19:31 »
promjer klipa ti je 65 a klipni prstenovi se mogu zasebno nabaviti zajedno sa klipnim osiguracima i kostaju par 100kn......a svornjak....hm.....s njim bus imal problema....tesko bus ga nasel da se moze zasebno kupit....