prica san s jokon jucer bas o tome,svaka cast jukicu,al ovo sta topa kaze je u pravu..nesto tu smrdi
kumplug odvaja na odredjenin okretajima znaci kod tvog vxra je to vjerojatno oko 5tisuca okretaja i kad kreces motor dodje na 5iljada i onda kumplug odvoji na 5,a tebi je radno opdrucje motora kroz ubrzanje nekih 8000,mozda malo vise,jer neznan kako ti je motor slozen s obzirom na variomat i ostalo,znaci tu nema kumplug nikakvu ulogu jer je vec davno odvojia,a na 100kmh si ti na dosta vecin okretajima,tako da opet kumplug nema veze..recimo to san usporedjiva sa x9 svojon koja je serijska i raid na manjin okretajima nego tvoj vxr i ona vrti na nekih 7 kroz ubrzanje,a na top speed đirometar dodje na mrvicu manje od 10iljad okretaja nekih 125kmh neznan ni ja sad tocno u brojke al da ti kumplug radi na 100kmh..moze jedino ako stisnes zadnju kocnicu i blokas kolo
a mozda san ipak ja to sve u svojoj glavi krivo zamislia
nisi krivo zamislia, neda mi se sad ulazit u rasprave ali...
ferode za zvono lipi celtrifugalna sila, neznan jesi ikad vrtia kolo dok je deklo skinuto, da vidiš prijenosni omjer, dok kolo učine 1 okretaj koliko se puta zvono zavrti...zamisli kako se to zvono tek vrti pri 20-30kmh a kamoli na 100kmh i koje su tu sile onda u igri
mada mi je sumljivo ovo da zvono proklizava i na 70kmh jer da ono proklizava tad onda bi odvojilo, imalo bi tendenciju vratit se na okretaje radilice kad pustiš gas, tj na minimum jer radilica daje otpor između zvona i kumpluga... da ne duljim da proklizava, kad pustiš gas kumplug bi odvojia i motor bi nastavia vozit na minimumu...
isto tako ako stvarno i proklizava u vožnji onda bi trajnost tog kvačila bila 1000-2000km vrh vrhova...ako stvarno kliže cilo vrime ispod 80kmh
al nebitno, vratimo se temi