Btw. znam da je stara tema ali imam problem s bendixom svakodnevno, ispija mi živce
dešava se isto ovo, ali kad ne upali iz prve tad ne upali ni iz druge ni treće, većinom 4-5 ili ga zakurblam. Ispred sučana izgledam ko najveći ološ s svojim "Lotus" skuterom ,svi drugi upale kineza s žutim pokrovima svjetala iz prve na anslaser, jedino moj "Aprilia Lotus" pali iz 6. pokušaja nakon 5 neuspjelih na anlaser
Već sa mga milijon puta očistio u benzinu, brake cleaneru, podmazao WDom osovinu po kojoj kliže van kad ga zavrti, i uvjek isto, neće uzubit. nekad je ok pa radi 2-3 svaki put iz prve ali to je bilo samo jednom. Probaosam i bez ikakvog podmazavinja, isto neće, pa samo dosjede u deklu podmazat, isto ništa.
Kako prepoznat onaj stari talijanski bendix prilikom kupnje? da mi neko ne uvali kineski kakav imaju ove nove piaggio mašine Jer izgleda da nema druge pomoći (valjda bi i s novim bendixom kineskim bilo isto
)
Jel ovo na centru kineski ili talijanski? Ko bi to znao, ni oni sami
http://www.scooter-center.com/product/1286174/Starter+free+wheel+PIAGGIO+Piaggio+50+cc+2+stroke+carb+models?cat=A_APRILIA_SR50R&catmatch=CAT_ERSATZTEILE_STARTERp.s. Onaj vanjski feder bendixa koji je u manjem oklopu (kod dekla) je ok vjerojatno jer prilikom naginjanja u lijevu stranu ne čuje se da bi bendix udarao u polutku