Ovako skoro kao sto vecina zna da sam farbo scoot i ono kad su bile sve plsatike poskidane ..reko da rastavim sve i ocistim,karb,klip ,cilindar da pregledam...eh sve sam ja to raskopo ocistio i vratio...jedino onaj digtung sto dodje na cilindru dole onaj kao papirni ili od cega je vec ...mi je puko na jednom mjestu i kako kod nas nema drugog za nabavit ja sam stavio taj i sve poslozio...eh sad ovako ...prije mi je scoot na startu ,skoci na 9800 rpm i padne oko 9000 i onda ono ubrza kako treba i radi na jedno 9500rpm ..sad mi nekad znaci na jednom semaforu radi tako ok i super starta na drugom semaforu koji je dalje 200 metara kad dam full gas on skoci na 9100 i padnu obratji na 7800 i pocne ono da se trese jako i onda kad idem obratji gdje su prije bili 9500 sad su na 9100 i nece dalje i tako onda opet ista prica jedno 5 minuta je ok 5 nije i sve tako ?? da nije do onog digtunga ??da to nesto ne zafrkaje ...zuti su federi na njemu ,i rolnice su 4.5 grama stage 6 ...??imal ko kavu ideju sta je u pitanju...btw danas sam kupio novu svjecu i nakon jedno 40 Km onako svijeca je onako boje kafe ..ne bijele nego bas kafena ?? sta trebam pojacat zrak ili gorivo ??thx unaprijed
ps: zaboravi reci da scoot ide isto kao i prije ista je max brzina i medjuubrzanje samo sto nekad start eto zafrkaje i to gore naveedeno
i evo slika tog digtunga koji je puko na jednom mjestu ,zaokruzeno je crnom bjojm na slici,kod mene je kao papirni tacnije od nekog klengerita ili tako nesto a ne ovakav metalni
Shot at 2007-08-08