Moram od nekuda početi, a najbolje je kao i uvijek od početka...
Godine su prolazile, kilometri su se nabirali, plastike su strugale po asfaltu (i ostalim podlogama
), most se pigao i ravnao, i došlo je vrijeme da ja tog sirotog Aeroxa dovedem u red.
cca 23000 kilometara sam vozio na serijali. Nakon toga stavio ZX-a i vozio tako do jednog divnog trenutka kad se na 38000 km razletio gornji igličasti na klipnjači. Cvik je bio takav da su jedino brušenje na 41,5 i nova radilica urodili plodom. Tako sam se vozio 5000 km dok nisam skupio novaca za prvi žešći tuning na mom skuteru - TP Trophy i dellorto 17.5 PHBN LS
Razrada 250 kilometara sa serijskim spuhom i serijskim rolicama bez ijednog dodavanja gasa preko polovice, s tim da je prvih 100 km bilo na trećini gasa
E to su bili dani
Nakon prvog poštenog uštelavanja sa ZX-om na nagovor 2TDottorea motor je išao ko kuga. Već tada meni jako drag TOP variomat i TOP remen (9907770) su bili čudo prirode. Niti jedan skuter koji sam vozio do tada nije tak išel ko moj Aeroxa tada. To je bila brutala i svatko ko je sjeo na njega je reko da ide predobro.
Prva zamjena karika je bila za tek 18000 km, karike su lagano popuštale kompresiju, stavio nove, vratio stare dihtunge sa dodatkom crvene dihtmase i vozio još 14000 km, isti klip, isti cilindar, niti jednog jedinog risa
Evo da ne duljim previše, ovdje je
GARAŽA______________________________________________
@efz sa foruma je kupio novi amortizer na svojem SR 150, te mi je posudio za probu svoj serijski koji je 2 centimetra viši i ako će pasat na aeroxa i dobro se ponašati, kupit ću ga
E sad ono o čemu sam razgovarao i sa @gozzom i sa @SlowRiderom, dvoumio sam se oko toga dal da napravim termoprekidač za ventilator ili ne... i na kraju odustao od njega
Serijski termosenzor, staviti ili ne, pitanje je sad
Ne staviti!
2TDottore mi je nabavio za jeftine novce Stage6 digitalni pokazivač temperature za piaggio, a @robert Stage6 termosenzor za minarelli koji original paše na ovaj moj
Stage6 se navodno voli skuriti pri prenaponu, a staro paljenje od Aeroxa zna podosta podići trenutnu voltažu, a budući da smo ja i elektronika ko krava i balet, Slow mi je napravio stabilizator napona na 9 volti i ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem
Razmišljao sam o klasičnom metalnom prekidaču ON/OFF kojeg ću staviti na plastiku i koji će paliti/gasiti ventilator 12 cm, tako će vjerojatno i biti, samo neznam još kud da ga stavim
Ventilator ide iza kilera
Danas sam imao sreće i kod našeg lokalnog moto majstora Ivice Jakopeca nabacio serijsku diznu za moj frgić, M6 fi 86
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ostaje mi još jedino da kupim klingeritni dihtung ispod cilindra i radovi mogu otpočeti
I naravno, da nebi bilo sukoba sa zakonom, SlowRider opet na djelu, ovaj puta u wireless izvedbi
Mislim na daljinski, naravno
Primar ide nazad serijski, vario ostaje TOP, remen ide neki kevlar.
Probat ću nać neki a da nije Malossi, ali ako nebude drugog izbora, dobar bude i on.
Dekl ću izbušiti na određenim mjestima radi hlađenja, većinu plastika kupujem polovne i dajem lakirati (konačno!!!
). Čukice ostaju iste, ali budući su jako izblijedile napravit ću naljepnicu umjesto dosadašnjeg običnog papira pa ću tu priču ovjekovječiti jednom za svagda
Ostao mi je još stup (vilica) i ležajevi koje mi je ustupio SlowRider i još nisam smislio načina kako da mu se odužim za to, vjerujem mu na riječ kad kaže da su savršeno ravni i kad to stavim konačno ću izgubiti taj luft koji me mučio svih ovih godina