KeeWay Matrix styled by RuHaZdravo!
Ja sam RuHa i stylirao sam
svog Matrixa i mislim da sam dobro to uradio. Rijec je o maltene potpunoj preradi motora (plastika). Motor sam ofarbao u boju koju nisam do sada nigdje primjetio na bilo kom Matrixu i mislim da mu stvarno lijepo stoji, a sada sta sam sve uradio:
1. Farbanje plastika
Podrazumijeva i varenje jer su mi plastike bile popucale na prednjem dijelu, ali sada se nista ne primjeti. Farbanje mi je radio rodjak, u komori, profesionalno, vjerujte
2. Bijele sijalice
Ma da se toliko i ne primjete, ali ugradjene su bijele sijalice, imitacija xenona.
3. LED Angel Eyes
Ako se to moze tako nazvati. Radi se o dva kruga koje sam ugradio u svjetla, bijele (xenon) boje.
4. LED pozicije
Ugradio sam u rupe ispod svjetala po 6 zutih LED dioda koje rade isto kao i angel eyes na poziciji.
5. LED zmigavci
Na mjesto prijasnjih, velikih zmigavaca, sa obicnim sijalicama lijepo su legli i ovi, LED zmigavci koji su postavljeni horizontalno
6. Presvlacenje cica
Cic je presvucen u bijelo - crveno. Lijepo su izvucene linije, koje su i prije bile. Radjeno je od prave koze.
7. Podignut rep
Podigao sam rep tako sto sam kupio veci amortizer, od 150cc, i jos mu uradio distancer. Sada je visi i od sportaka, a ne od skutera
8. Podignut spojler
Spojlercic koji je nazad, podigao sam tako da ide u liniju sa cicom. Super izgleda. (Detalji cine motor!!!
)
9. Undertail
Undertail sam uradio sam, rucno. Uzeo sam aluminij sa rupicama, jer mi izgleda bolje, ma da cu to mijenjati sa sjajnim aluminijem.
10. Skinuti blatobrani
(davno)
Mislim da ne treba komentar, to je bio prvi korak stylinga
11. Mala tablica
A takodje i ovdje nema sta da se koment. Tablicu sam stavio ispod stopa, visine 4 cm, duzine 22/ 25 cm
12. Prerada auspuha
Kako mi je motor 2t bojao sam se da ce mi se nesto promjeniti ako skinem onaj zavijeni dio, ali nista.. I tako sam skroz odsjekao cijev i navario isti taj nosac i sada izgleda skroz drugacije (Bitno je da nema niko takav)
13. Muzika
Sto se tice muzike nisam toliko jak, ali dovoljna je da je cujem ja u voznji i da uzviam
Ugradio sam ispod cica pioneer cd player sa 4 * 45w izlazima i 2 zvucnika...paa finoo
i jos sam uradio svjetlo u ritmu muzike koja udara, a svjetlo je crveno (led diode) i svijetli prema cd playeru kada se otvori cic
14. Upaljac
Zbog jednostavnijeg "saltanja" muzike u voznji ugradio sam upaljac naprijed u plastiku i to u visini brave, ali na drugoj strani. Tu sada stavim FM transmitter i daljinski u ruke i opletii
15. VOZANJE!!!
)
Eto Hvala Vam na paznji i citanju, ako vec jeste, a ako niste, procitajte...
I molim vas da mi komentarisete motor, a ja cu postaviti slike u sto kracem roku. Hvala! by RuHa