Sportski kutak > Sve vezano za utrke
HMS - situacija
R@kija:
--- Citat: MOTO ROYAL - 04 Travanj, 2010, 19:30:58 ---Deco ja govorim o moto sportu , a ne o igračkama iliti po vaše ...mid, highend , bigbore i slično.Jedan SM ili MX ili cestovni košta u startu 8-9 somova.Da bi ga se diglo na potrebnu razinu za špic vožnju ( naravno da za tako nešto treba i vozač) treba još 5 somova.Sezona od 10-12 utrka , setovi guma za trening i utrke , potrošni materijal , dijelovi koji se moraju u servisnom intervalu zamjeniti ..... Bez padova lomljenja dijelova i opreme koju svaki vozač koji je imalo ozbiljan obnavlja za sezonukošta cca 15 somića , a sve skupa oko 20. O tome ja govorim beba , a i skuter SP 70 ili Open koji se sprema za jednu sezonu od desetak utrka znaći pored motora ovjes , komplet termo grupa , auspuh i barem nekoliko garnitura potrošnih dijelova sa setovima guma i kotačima da se ne premontirava na utrkama košta koliko? cca 30000 kuna dakle 4 soma eurića , pa oprema , pa put i sve ostalo vezano uz utrke ispadne minimalno 6 somova za jednu normalnu sezonu od broja utrka koju smo imali pred kojih dvije tri godine.Štima? E da i ono najbitnije a to je da bi se shvatilo o čemu ja uopće govorim treba biti prvenstveno školovani sportaš znaći educiran od glave do pete jer su nekada samo takvi imali privilegiju da postanu trkaći.To je onaj dio kada slušate o vremenima kada je pokojni Vilko Sever odgajao i vozače i mehaničare i članove pratnje.Sve se znalo tko što radi , smije raditi i bilo je posebno zadovoljstvo iamti priliku dobiti istrošenu gumu , pravo na pranje motora i slično.To je odvajalo svakodnevne cestovne fajtere od profi vozača.
--- Kraj citata ---
pa nebi dao 20000e samo da vozim utrke sa takvim motorom da je neznam kaj...za 20000e si kupis auto da se zmrznes...
aj da se te utrke placaju,mislim pobjednik dobiva pa da mu se sve to nakraju sezone vrati,al ovak meni to nije normalno,al ok vi koji s motorima vozite ocito imate love ko dreka pa si mozete to priustit!!
doritos:
--- Citat: rakitje00 - 04 Travanj, 2010, 19:38:42 ---pa nebi dao 20000e samo da vozim utrke sa takvim motorom da je neznam kaj...za 20000e si kupis auto da se zmrznes...
aj da se te utrke placaju,mislim pobjednik dobiva pa da mu se sve to nakraju sezone vrati,al ovak meni to nije normalno,al ok vi koji s motorima vozite ocito imate love ko dreka pa si mozete to priustit!!
--- Kraj citata ---
mex, nemaju svi isti gust ko ti ili mozda ja ili neki treci...
ko ima para i brije na to, moze razmisljati i bavit se ovakvim sportom...
ko nema i nebrije na to tolkobome nit ne pomisli na takvo sto...
Bruno1990:
--- Citat: doritos - 04 Travanj, 2010, 19:44:50 ---mex, nemaju svi isti gust ko ti ili mozda ja ili neki treci...
ko ima para i brije na to, moze razmisljati i bavit se ovakvim sportom...
ko nema i nebrije na to tolkobome nit ne pomisli na takvo sto...
--- Kraj citata ---
tocno to, svako ima svoj gust, :headbang:
off
a gle mozes se bavit nogometom ko ja biti komotno placen igrac znas kako ide lepo ili odi kod okuliste zove ti se Moj Vid i Sreća i biti fizioterapeut popud DUDE
eladio:
..ovdje se prica o tome koliko Vam HMS pomaze da se okusate u moto sportu, ne o vasoj dobroj volji i novcu...
di su trke, pressice, di su neka dogadjanja ?
koliko oni to vozaca talenata (su)financiraju ?
sta oni uopce rade? sta je njihov posao tamo u savezu ?
cast nekim pojednicima koji u biti ni nisu u tom upravnom djelu HMSa :angry7:
MOTO ROYAL:
Dečki a zakaj mješate pojmove.Svi gledate puno Motors TV i slične kanale i onda poput pubertetlija sanjate o sponzorima , Pressicama , Truck Girl , i slično. Savez da daje? Ja sam največi protivnik saveza ovakvog kakav je ali ajde me neka netko prosvijetli pa mi pokaže čiji to savez financira vozače?Da bi se došlo do nivoa Pressica i sponzora ( u neka bolja vremena) treba žgance jesti puno godina i nema garancije da će bilo tko ikad uspjeti.Evo vam primjer.Viktor Bolšec od svoje 12-13 godine vozi utrke znaći punih više od 15 godina.Osvojio je sve što se moglo u moto i auto sportu , prvenstvo Austrije pobjednik utrke Europskog prvenstva i tek ove godine je potpisao ugovor za svjetsko prvenstvo s time da si dio sredstava još mora sam osigurati, a vozi u HM-Honda teamu zajedno sa Lazzarinijem.O cifri od 15000 kuna po sezoni mogu samo reći da sam se svega nagledao na tehničkim pregledima ali ono što sam vidio kod skutera zadnjih par godina je prestrašno.Da se malo čvršće primjenjivao pravilnik osim par pojedinaca nitko nebi prošao tehnički što radi opreme , što radi motora.To je jednostavno katastrofa u jednoj riječi i ako je to budučnost HR motosporta onda je fakat bolje da je i nema. Ovo o čemu se ovdje prića je nivo uličnih moto-fighteva dok sa pravim utrkama nema nikakve dodirne veze pa je i bolje da se ovo radi u vidu druženja na Marofu što je u svakom slučaju OK i pohvalno , ali u utrke bolje da se ne dira. :headbang:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju