Sportski kutak > Sve vezano za utrke
HMS - situacija
DeLUX:
sredi neko spavanje i nije bed...stari ide u rijeku sigurno jednom u dva tjedna pa može produžit malo :frajer:
SRAD:
--- Citat: DevMichele - 04 Travanj, 2010, 16:18:29 ---
i daj primjer da imas scoot i oces nasputat u open klasi zar ti je potrebno 20000e da se dobro pripremis?
--- Kraj citata ---
Što se tiče same big bore mašine i razine našeg prvenstva potreban ti je samo masivni karburator, adekvatna prirubnica sa valjcima i federima kvačila, a sve ostalo ručni rad, naravno jako potrebno je i pojačanje blokova ili izbalansirana radilica da se to sve ne raspe :icon_biggrin:
Dakle ulog za konkurentnu mašinu oko 1500 kn za dijelove + ručno uturpijavanje :icon_thumright:
DeLUX:
i neki ispuh bi bio poželjan :binkybaby:
MOTO ROYAL:
Deco ja govorim o moto sportu , a ne o igračkama iliti po vaše ...mid, highend , bigbore i slično.Jedan SM ili MX ili cestovni košta u startu 8-9 somova.Da bi ga se diglo na potrebnu razinu za špic vožnju ( naravno da za tako nešto treba i vozač) treba još 5 somova.Sezona od 10-12 utrka , setovi guma za trening i utrke , potrošni materijal , dijelovi koji se moraju u servisnom intervalu zamjeniti ..... Bez padova lomljenja dijelova i opreme koju svaki vozač koji je imalo ozbiljan obnavlja za sezonukošta cca 15 somića , a sve skupa oko 20. O tome ja govorim beba , a i skuter SP 70 ili Open koji se sprema za jednu sezonu od desetak utrka znaći pored motora ovjes , komplet termo grupa , auspuh i barem nekoliko garnitura potrošnih dijelova sa setovima guma i kotačima da se ne premontirava na utrkama košta koliko? cca 30000 kuna dakle 4 soma eurića , pa oprema , pa put i sve ostalo vezano uz utrke ispadne minimalno 6 somova za jednu normalnu sezonu od broja utrka koju smo imali pred kojih dvije tri godine.Štima? E da i ono najbitnije a to je da bi se shvatilo o čemu ja uopće govorim treba biti prvenstveno školovani sportaš znaći educiran od glave do pete jer su nekada samo takvi imali privilegiju da postanu trkaći.To je onaj dio kada slušate o vremenima kada je pokojni Vilko Sever odgajao i vozače i mehaničare i članove pratnje.Sve se znalo tko što radi , smije raditi i bilo je posebno zadovoljstvo iamti priliku dobiti istrošenu gumu , pravo na pranje motora i slično.To je odvajalo svakodnevne cestovne fajtere od profi vozača.
DeLUX:
ovo je skuter forum i ja mislim da tu ekipa govori o trkama skutera...da ti za skuter treba 30000kn za odvozit sezonu je istina jedino ako kupuješ sve novo...
realnija cifra je 10000-15000kn znači sa kombinezonom, čizmama, rukavicama, kacigom, setovima guma i naravno složenim motorom sa rabljenim dijelovima a opet u dobrom stanju :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju