potrosnja....
Obicno mi je potrosnja oko 6 litara. KAd se jace vozim, bude visa. Na jadranskoj magistrali vozim relativno jako i tamo bude do 8 litara prosjek. Max ikad izmjereno je bilo 10 litara na autoputu KA-ZG kad sam stvarno bio prebrz
.
Identicno je bilo i na proslom zecu. To je jednostavno tako na Z750.
Najmanja ikad izmjerena je bila 5,3 litre na jednom izuzetno laganom djiru u Austriju i nazad. PRva slijedeca najmanja potrosnja je bila oko 5,7.
Sto se potrosnje tice, mogu jos samo rec da je umjerena voznja u odnosu na onu jacu (ali ne na noz) po potrosnji vrlo blizu - niti pola litre razlike. Kad imam prosjek 5,8, to je BITNO laksa voznja od one kad imam prosjek 6,2-6,3
Gume...
Angel GT je odlicna, nova, moderna sport touring guma sa dosta sporta u sebi iako je trajna pa ide i pod touring. Vjerojatn onajsportskija touring guma trenutno.
Moje Metzeler M7rr su sport klase. Cijena ugrubo 2000kn za set (plus minus 100kn, obicno minus
). Gume zbog toga nisu direktno usporedive. Pandan Angel GT-u bi od Metzelera bile Z8.
Razlika izmedju tih dvije klase guma je u tome sto ce sport klasa dozvolit jace odvrtanje gasa na izlasku iz zavoja kad vozis jakim tempom, dok ce Sport Touring gume imat vecu trajnost i nesto bolje karakteristike po mokrom i hladnom. Sport gume treba malo jace zagrijat da bi radile kako treba, ali i tu postoje velike razlike, recimo, dunlop sportsmart je trebalo vozit stvarno zestoko da bi bile propisno zagrijane, dok ove metzeler m7rr rade kako treba vec od starta, a puni potencijal pruzaju vec nakon par km
Sport touring gume su jako napredovale u zadnjih 10tak godina tako da nije rijetkost da su bas u svemu bolje od sport guma koje su bile aktuelne prije 10tak godina. Najbolji izbor za vecinu vozaca. Ako zelis tu (najcese kod prosjecnog vozaca nepotrebnu) razliku u gripu, onda ides na sport gume.
Razlika je jos i u feelingu i to je zapravo moj razlog zasto vozim sport gume. Sport gume su u pravilu nesto agresivnijeg profila pa je motor lakse rusit u zavoj, pogotovo se kroz "S" zavoje to osjeti. Kao da vozis laksi motor i upravljanje nije toliko lijeno kao sa ST gumama