Ostalo > Motocikli

Moji motori

<< < (362/419) > >>

anabellas:
Motor je luksuz pa je samim time skup sport.
Nemojte ni pomisljat kolke pare auto tuneri daju ;D

Sent from my D6603 using Tapatalk

3alfa3:

--- Citat: anabellas - 19 Rujan, 2015, 13:49:36 ---Motor je luksuz pa je samim time skup sport.
Nemojte ni pomisljat kolke pare auto tuneri daju ;D

Sent from my D6603 using Tapatalk

--- Kraj citata ---
Kako kome. Neko ima samo motor, bez auta. U tom slucaju, ne da nije luksuz nego je i jeftinije nego da ima auto i skuter. Ne pricam o nwkom bijesnom motoru - neki od par soma eura max za svakodnevno koristenje.
To sto drzava uzima porez na motore i preko 10 godina starosti ide uz floskulu da su motori luksuz - dere nas se financijski gdje stigne.
A trebalo bi nas zapravo financijski stimulitat jer pridonosimo manjem oneciscenju, manjim guzvama u prometu itd... A to sve kosta.

3alfa3:
meni je recimo strasan podatak da me jednodnevni djir samo na gumama kosta 150+kn. Benga narednih 350kn. Di je tu jos ulje, habanje, pa i sama nabavka motora, oprema vozaca, rega, porez itd......

Jos sam malo reko da je cijena benzina samo pola iznosa po kilometru prijedjenom. Vjerojatno se radi o 1/3 cijene za bengu, ne zelim uopce racunat jer bi to moglo bit i ispod 1/3, a onda bi bio u bedu  :toothy12:

E sad, ak neko radi 2000-3000kn godisnje, to su neki normalni novci. Al pomnozi to sa 3-4-5-6 puta i cifra je da se useres.
S tim da ti koji rade do 3000km godisnje zapravo benzin ni ne osjete - njima je po kilemetru zapravo voznja i skuplja i pokazuje da je statistika kurva  ;D

Tomi_ZG:
Pa i ja uvijek govorim,najmanji problem je kupit motor/auto,najveći je držat ga na životu

3alfa3:

--- Citat: Tomi_ZG - 19 Rujan, 2015, 14:02:29 ---Pa i ja uvijek govorim,najmanji problem je kupit motor/auto,najveći je držat ga na životu

--- Kraj citata ---

Istina Evo mog primjera.

Drugi zec, al nije bitno, recimo da je prvi u pitanju.
5,5 godina od kupovine novog, nabavna cijena 56600kn. Svake godine skoro 20.000kn.
Znaci da je motor kostao 55600, a NAKON TOGA u 5,5 godina potrosio skoro duplo vise, ili ukupno oko 150.000kn. To je u praksi godisnje 30.000kn (mjesecno 2500kn, a obzirom da je sezona u ZG max 8 mjeseci, ispada zapravo 3750kn mjesecno). A vozim socijalni motor ako cemo iskreno  :toothy12:

Iskljucujem se iz rasprave o troskovima.... Zlo mi je.....  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju