Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: derbi gp1 250 vilice  (Posjeta: 7255 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oki1983

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio Zip 2t,Derbi GP1 250
  • MojSetup: malossi,multivar 2000......
  • MojSpuh: zx
derbi gp1 250 vilice
« : 09 Ožujak, 2010, 19:36:36 »
Pozz!
zanima me da li pasu na derbi gp1 250 2009g prednje vilice od runnera 200,ili tak nekog slicnog?

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Purejet
Odg: derbi gp1 250 vilice
« Odgovori #1 : 09 Ožujak, 2010, 19:50:03 »
bez modifikacija sigurno ne pasu.....

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #2 : 09 Ožujak, 2010, 19:55:24 »
jel ima neka stranica na netu tipa scooter attac,ne kojoj imaju vilice i cijena,na attacu su dijelovi samo za ove od 50ccm,ili sam krivo gledao?

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 09 Ožujak, 2010, 20:47:53 »
vjerojatno ima....al treba malo potrazit.... nac rezervne dijelove za derbije je dosta tesko ali ne i nemoguce....

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #4 : 09 Ožujak, 2010, 22:01:11 »
trazim,a nemrem naci,gledao sam spefifikacije gp1 od 50ccm,po svemu su isti,prednja vilica je ista,barem po brojkama.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #5 : 10 Ožujak, 2010, 08:38:14 »
na 50 i 250 gotovo sam siguran da nije ista vilica.....stapovi su na 250 sigurno nesto deblji....ili jedino ak su na 50 stavili sve sa ovih jacih modela.....a ni to se nebi cudio s obzirom kolko kila ima pedesetka....

Offline Waynder

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Ma joj...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • StuntBase
  • Mjesto: WL
  • Moj Skuter: SR 172 Stunt, Derbi GP1 172 Stunt, KTM SD
« Odgovori #6 : 10 Ožujak, 2010, 09:18:14 »
sa derbi 50 na 250 se mogu stavit vilice... nasjed je isti ali vilic enisu..daleko je nabrijaniji ovijes na 250 + ima dva diska i tak...

te vilice staviti na neki drugi skuter je naravno moguce..ali uz jako velke modifikacije jer dosjed nije ni slican...  im moras bit vrhunsi majstor za modifikaciju metala  sa puno maste il dat nekom ko to zna al onda ce te ubit za najmanje 1000€ (tolko bi ja uzeo kad bi nekom radio)

ali na derbija stavit ova smeca od runnera je pak puno lakse... samo kad usporedis ta dva ovijesa...  ko da ti se sjebe masina na ferrari f50 i stavis zmjensku 1.8d XD

drugim rijecima.. manite se corava posla...

a ak neko ima ovijes od 250 derbija... neg ga da meni da na svoj metnem =)
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2010, 09:20:14 Waynder »

Offline Waynder

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Ma joj...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • StuntBase
  • Mjesto: WL
  • Moj Skuter: SR 172 Stunt, Derbi GP1 172 Stunt, KTM SD
« Odgovori #7 : 10 Ožujak, 2010, 09:18:59 »
jel ima neka stranica na netu tipa scooter attac,ne kojoj imaju vilice i cijena,na attacu su dijelovi samo za ove od 50ccm,ili sam krivo gledao?

naravno da ima...

http://blueprints.stuntbase.com

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #8 : 10 Ožujak, 2010, 09:46:33 »
pitam to zato jer ima jedan derbi ,razbijen,sinoc sam zvao frenda i on je rekao da vilica kak ti nije pomotana,nego da se amortizer od vilice pomotao,kad pogledas skut sprijeda ,volan je ravno,a kotac za 90 stupnjeva zakrenut.nudi mi ga za 10 000kn motor ima 500km 2009g.jos su i plastike malo dobile i auspuh.i dal mi se isplati zajebavat s tim?
inace motor je pogodio ovcu s nekih 80kmh i dalje klizao po cesti.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #9 : 10 Ožujak, 2010, 09:57:36 »
male su sanse da su vilice popigane jer na skuterima su jako kratki stapovi i prije se spiga most ili cak vrat rame nego vilica....a s obzirom da je udario u ovcu koja je ajmo rec mekana i ublazila je malo udarac za razliku od recimo da se zabio u rizol ili auto vilice su vjerojatno ok....ali i ak nisu to kaj su malo spigane poravna se bez problema kao i most....osim toga pogledaj dal su kotac i diskovi takodjer spigani....

sad sve ovisi dal si mislis slozit taj skuter tek tolko da se vozis il ga mislis dovest u tvornicko stanje...ak se mislis sam vozit sredi si samo taj prednji kraj plastike povaris ak su spucale auspuh ak nije spigan ne diras i tak se vozis i onda ta cifra od 10000kn kolko trazi za motor je ok.

s druge strane ak mislis uz sredjivanje prednjeg kraja lijepo sredit plastike i pofarbat ih,nabavit neki drugi spuh i sredit svaku sitnicu onda je to malo i neisplativo...

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 10 Ožujak, 2010, 10:04:43 »
prednji kotac i prednji diskovi su ok,masina nije dobila,auspuh se zasnjih 10cm zakrivio prema gumi,znaci samo top.plastike su popucale,ali se nisu jako rasule,jos se drze,ti bi poljepio sa smolom i poliesterskim vlaknima,radio sam to vec,ni farbanje nije proble,cak svijetla nisu dobila.jedino me muci ta vilica.
recimo da most nije dobio da treba zamijenit oba amortizera,to valjda nije tako skupo.spreman sam na ulaganje od nekih 5000 do 6000kn.i naravno da bi sebi ostavio motor,ipak je prakticki nov.

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #11 : 10 Ožujak, 2010, 10:07:34 »
da bude situacija banalnija,taj frend koji ima derbi se zabio sa mojim zipom u auto.frontalaka,ona je isao nekih 70kmh i bez kocenja u prednji kraj auta(auto je stajao na mjestu) i vilice nisu dobile,samo su plastike popucale.dobio od osiguranja 2000kn koliko me i kostao popravak.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #12 : 10 Ožujak, 2010, 10:09:50 »
bolje ti je da je most spigan nego vilice.....on se puno lakse poravna nego vilice.....

a jesi se zagledao u obadva stapa il probo rukom dal imaju na kromiranom djelu nekakvo izbocenje i slicno...jel se na oko vidi dal su spigani....ak se ne vidi na oko toe dobar znak.....cak i ak su jako malo spigani to se da vrlo jednostavno poravnat kod nekog ko se s tim bavi i to kosta par jedno jedno 500kn....

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #13 : 10 Ožujak, 2010, 10:13:19 »
da bude situacija banalnija,taj frend koji ima derbi se zabio sa mojim zipom u auto.frontalaka,ona je isao nekih 70kmh i bez kocenja u prednji kraj auta(auto je stajao na mjestu) i vilice nisu dobile,samo su plastike popucale.dobio od osiguranja 2000kn koliko me i kostao popravak.

to ti sve ovisi pod kojim kutem udaris u nesto znaci dal volan stoji ravno il na koso....nemora nis bit a mozes sve zivo sjebat....doro u cijeloj toj prici brzina ipak igra najvecu ulogu.... ;D

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #14 : 10 Ožujak, 2010, 10:16:04 »
ma vidio sam skuter samo na slikama,koliko se iz toga da vidjet.frend kaze da je jedan amortizer ok,a da je drugi popigan.znaci da se prednji kotac zarotirao za 90 stupnjeva oko ljevog amortizera(koliko sam ja shvatio ,onda se desni amortizer full popigao u samom vrhu kod mosta).
ma mislio sam na netu naci neke zamijenske amortizere.vidi da vilice od runnera kostaju i po 800e.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #15 : 10 Ožujak, 2010, 10:22:22 »
neznam ja sta mu to znaci da se kotac zarotirao za 90 stupnjeva oko ljeve vilice.....toe nemoguce il si ti nesto krivo skuzio jer most je u jednom komadu i drzi obadve vilice i nemoze se on tak spigat......on se spiga na taj nacin da se spiga vrat koji prolazi kroz ramu ili ode malo gore-dolje il ljevo-desno pa strga jedan od granicnika za volan...najbolje bi bilo da stavis sliku ovdje ak imas jer bas me zanima o cem se radi pa cemo odma vidjet o cem se radi....

a kai se tice vilica od runnera to ti je bzvz stavljat jer neces vise imat dva diska a i morat ces stavit kotac od runnera koji je 12 cola i to ce ruzno izgledat jer ces derbijev dosta tesko pripasat na runnerovu vilicu a i pitanje dal se moze i jos treba napravit nosace za blatobran...ima tu previse sitnica koje oduzimaju jako puno vremena a i kostaju ak si to sve nemozes sam napravit....

Offline oki1983

• forumski biciklist
« Odgovori #16 : 10 Ožujak, 2010, 10:44:58 »
a nemam sad sliku,budem zvao frenda da slika pa cu stavit.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #17 : 10 Ožujak, 2010, 10:49:25 »
aj pa stavi....bas me zanima i cemo onda dalje vidjet kai treba delat..... ;D

Offline nrg extreme

• maxi forumaš
  • Mjesto: da
« Odgovori #18 : 10 Ožujak, 2010, 12:42:47 »
@2tdottore: ako je 2009 god onda nema dva diska koliko znam jer se onaj racing više ne prodaje.
Novi derbi 250 ima jedan disk sprijeda i dva amortizera zada ko i runner.

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
« Odgovori #19 : 10 Ožujak, 2010, 12:47:44 »
da bas sad gledam.....ima jedan disk....al bez obzira pripasavat kotac od derbija na vilicu od vxra bas i nije jednostavno al ak mu se to da radit zasto ne....

ugl cekamo slike da vidimo na kai lici taj prednji kraj....