ak imas apriliu,gileru ili piagio motor ...i ako je relativno nov ja cu ti rec sta ti zvecka ...kurbla....kod mene je zveckala tj kao da ima kliker unutra zeljezni nekakav i kad das gas ono ubi od zveckanja nikad nebi reko da je kurbla .....isto sam i drugu rijesio na novoj apriliji i jos jednom sa runnerom novim.....isti problem onaj mehanizam od kurble sto kad ti zakurblas okrene ono tamo i upali motor ,ako ti ne treba kurbla samo ga izvadi skines poklopac dekla i zakurblas i drzis kurblu dole on ce sam ovako kao iskocit gore i samo ga rukom izvuces,neznam sto ali vremenom onaj mehanizam dobije lufta i kad das gas od vibracije udara u drugi dio i proizvodi uzasan zvuk,i to se desava na svim novijim scooterima neznam sto najvise na piagio,gileri i apriliji....ja sma bio i klizace i rolne promijenio i opet je zveckalo dok nisam to skonto da je to....probja mozda je i kod tebe to isto a vjerovatno jest ...ako zvecka isto ko kad bi u kakvu posudu limenu stavio kliker i treso je taj zvuk onda je to 100%..