Evo...malo pro/con za SW600....
Pro:
- Izgled (subjektivno, moje mišljenje)
- Snaga, brzina, ubrzanje, vozne osobine
- Pouzdanost
- Skut savršen touring (sa i bez suvozača)
- Udobni sicevi i odlična pozicija vožnje
- Zaštita od vjetra za vozača
- Potrošnja goriva u odnosu na snagu i kubikažu (mjereno od 4.9 do 7 l/100)
- Veliki, osvijetljeni prostor ispod sjedala (50l)
- dosta pretinaca za stvari
- Ručna kočnica (savršena zbog težine skutera)
- Servisni intervali svakih 24000 km, a promjena ulja svakih 12000 km (ja ću ulje mijenjati na 6-7 tkm, da budem miran), duplo više nego ostali skuteri (barem koliko ja znam)
- U prednjem pretincu utičnica za 12V
- Servisna podrška (subjektivno, meni je odlična, kako je u drugim gradovima, ne znam)
Con:
- Cijena skutera te cijena rezervnih dijelova (iako opravdana s obzirom na snagu i kvalitetu)
- Težina (218 kg)
- Premekani amortizeri
- Nije najsretnije rješenje za grad zbog veličine/težine, ali svakako iznad mojih očekivanja
- Zaštita od vjetra za suvozača (za noge)
- Famozno cviljenje remena/kvačila (bio sam u servisu i rekli su mi da je to normalna stvar na njima i da nema brige zbog toga) što malo iritira posebno kod guranja između autiju po gradu
Svakako mislim da je ideja Honde bila napraviti veliki touring skuter što SW definitivno i je. Bez problema pojuri 170 km/h sa dvoje ljudi i natrpan stvarima za 7 dana (isprobano), dok sam solo navuče se 180 km/h. Do 150-160 ima stvarno puno snage i preticanja su 'mačji kašalj'. Jako je udoban, čak i preudoban što sam i naveo kao 'con'. Svakako bi trebalo malo otvrdnuti amortizere.
Kad sam ga uzimao, Burgman mi je bio jedina konkurencija i u pravilu uzeo sam ono što sam našao bolje i povoljnije u tom trenutku, a to je bio SW.
Eto...ako se još nešto sjetim...pišem..