u pravu si, zbog koso polozenog amortizera pri amortizaciji dolazi do sabijanja amortizera i laganom pomaku u liniji kretanja motora...
To se dogadja jer pri amortizaciji udarca masina se dize prema gore skupa sa kotacem (da nema toga dolazilo bi do pucanja rame na mjestu spajanja masine) a amortizer je na koso polozen i pri amortizaciji dolazi do kosog pomaka koji je rezultat pomaka u 2 smjera (vektori).
Podizac mora omoguciti to kretanje amortizera i stoga provrti moraju biti u istim ravninama!
upravo tako
tak da nemoze doc do pucanja... eventualno podizac moze puc ak se napravi ultra taki i od nekog bzvz materijala
nemora se ovak pravit ako je amortizer pod kutom od 90 stupnjeva jer onda tog gibanja nema jer tezina naljeze na njega ravno i pod 45 stupnjeva jer se onda pravilno krece po svojoj ravnoj putanji dok se ovako iskrivljuje
tako da mu se mora omogucit kretanje na spojevima
dajte mi recite kako se to uopče stavlja. Di se šta stavlja i zašarafljuje . Moj cross je inače jako mali i mislio sam mu stavit zadnji amortizer veči al nisam znao da ovo postoji . Kolko bi moglo doč?? ja bi ga povisio kolko god bi moglo a da još uvjek liči na nešto....
eno ti na slici gore di i kako se stavlja
eo sutra ce mi bit gotov pa cu ga slikat i nacrte skenirat pa postat tu