Tehnički kutak > Napravi sam

aprilia sr,reparacija prednjih amortizera(zamjena semeringa i ulja)

<< < (6/12) > >>

munja:
iz tvoje tipkovnice u božije uši  :toothy9:  :frajer:

cupavi:
Bok ljudi imam jedno pitanje u vezi vilica pa da ne otvaram novu temu..
Znaci imam marzocchi vilicu sa aprilie sr i krenuo sam zamijenit semeringe i ulje,  prilikom otvaranja primjetio sam da je na jednom stapu nekakva rupa? Znaci na ovoj slici ova mala zuto zaokruzena, tocno je nekak iznad one male kao casice kaj se natakne jos gore?
Na drugome te rupe nema??
I jos jedna stvar kad cu stavljati ulje u vilicu da li da ga ubacim u stap, pored rupe od sarafa ili direktno u gornji dio stapa ova crna strelica?
Hvala :dontknow: :dontknow:

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

ljubo46:
Nebitne su rupice sad,iako mi se cini da su kod mene bile na oba..
Kad sklopis sve nazad prije nego stavis saraf nali ulje i onda to stegni posteno

Lenko:
Ja sam pre oko godinu dana menjao (stavljo) ulje u prednje amortiuere, nije težak poso...međutim, stavio sam ne adekvatne semeringe i tu je bila greška...iako nisam prešao sa SRkom više od 500km, na jednom je počelo ulje da curi...vidim da je ceo mastan...znači, na nekim stvarima se ne treba štedeti...originalni semering ima 2 metalna prstena, a ja sam stavio istu veličinu, ali sa jednim metalnim prstenom...verovatno je to razlog masne šipke...zato, pamet u glavu...

igaiceman:
Ja sam procitao u Derbijevom originalnom manualu da za paiolieve vilice treba ici 80cc ulja (10w).  :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju