Tehnički kutak > Tuning skutera
tp kajla??
Crazy Kuree:
--- Citat: SRAD - 16 Veljača, 2010, 05:50:55 ---Za izbjegavanje detoncija preporuka je trkačim motorima gorivo sa više oktana pogotovo ako se koristi glava sa velikim stupnjem kompresije i malenim squishom.
Samim retardiranjem faze paljenja se također smanjuje sklonost detonacijama zbog niže temperature u kompresionom prostoru koja je umanjena zbog kasnijeg paljenja smjese i njenog tlačeja prilikom kretanja klipa u GMT.
--- Kraj citata ---
e to nije niko spomenio, serisko je napravito da bude sigurno od samodetonacije i sa gorivom manje od 95 oktana, ja koristim 95 i nema detonacije iako bi trebo razmislit šta ću sipat, na mojoj općini najjače je 98 sa olovom i jako slabo neko sipa to, ja kad dođem nasut to u skuter kažu mi nije to stari kamion il auto da ide takvo gorivo ::).
SRAD:
--- Citat: Crazy Kuree - 16 Veljača, 2010, 09:51:09 ---e to nije niko spomenio, serisko je napravito da bude sigurno od samodetonacije i sa gorivom manje od 95 oktana, ja koristim 95 i nema detonacije iako bi trebo razmislit šta ću sipat, na mojoj općini najjače je 98 sa olovom i jako slabo neko sipa to, ja kad dođem nasut to u skuter kažu mi nije to stari kamion il auto da ide takvo gorivo ::).
--- Kraj citata ---
Ako se radi o standardnom skuteru možeš lijevati taj 95 ili još bolje olovni super 98 kojeg kod nas više nema, inače je dobar za starije automobile i motore zbog bolje zaštite ventila i siceva ventila :icon_thumright:
Rossi:
znaci ja bi sad trebo na tpr da sipam 98 ili 100 ?? radi gore navedeni razloga...ili to vazi za preradjene cilindre iz koji je izvuceno puno vise nego serijski sto je predvidjeno ...i naravno high end setupe...??
Faba:
--- Citat: Rossi - 16 Veljača, 2010, 10:41:19 ---znaci ja bi sad trebo na tpr da sipam 98 ili 100 ?? radi gore navedeni razloga...ili to vazi za preradjene cilindre iz koji je izvuceno puno vise nego serijski sto je predvidjeno ...i naravno high end setupe...??
--- Kraj citata ---
Netreba ti za serijalu 1oo oktana,dosta ti je 95,a tp kajla i veca oktanska trebaju za cilidndre di je spustan squrtus(ili kak se vec pise),zato kaj se povecava kompresija i postoji veci rizik od samo zapaljenja,pa ti moze puknut klip tocno po sredini
Giz:
SRAD i ivanm su to super objasnili... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju