Općenito > Propisi
kasko pitanje?!
ogrosic:
--- Citat: stefek - 11 Veljača, 2010, 14:23:27 ---pa nije baš tak..ti uvijek moreš tražit kaj oćeš al onda jedino preko suda...
osiguranje ima svoje ajmo reć normative ko kak ima birtija-ovo karikiram...
u birtiji ti piše kolko čega ide u kavu,kavu s mlijekom itd..
a osiguranja i serviseri imaju imaju podjelu djelove koi se mjenjaju kompletni i djelovi koj se poporavljaju,ovisno o stupnju oštećenja...
naravno nebude ti varil branik ak imaš u njemu 10x20 cm rupu..al ak napukne bude ga zavaril..
osnovno osiguranje tebi služi samo kao osiguranje da ne plačaš štetu koju si nanesel drugim i trečim osobama,nego ju plača osiguranje..tj ako oštetiš nekom drugom auto i povrediš njega i njegove putnike...a ona nezgoda koju si moreš stavit na policu je osiguranje tvoih putnika i tebe ali SAMO od fizičkih povreda za slučaj da si ti kriv.
--- Kraj citata ---
A dobro ovisi koliko je oštećen, al bi ja opet tražio novo da idem popravljat u servisu, makar ja uvijek uzmem lovu i rijesim to bolje i jeftinije.
steeef:
--- Citat: ogrosic - 11 Veljača, 2010, 14:45:06 ---
A dobro ovisi koliko je oštećen, al bi ja opet tražio novo da idem popravljat u servisu, makar ja uvijek uzmem lovu i rijesim to bolje i jeftinije.
--- Kraj citata ---
onda kaj me zaebavaš :icon_biggrin:
oni si dužni POPRAVIT auto...i to ti sve govori,hehe
zoki_NRG:
sven...iskreno...nema teorije da si uzmes farove s lecama, 2 fara s lecama od GTI-a ce te kostati novi oko 5000-6000 kuna, i ne nisam krivo napisao, ako ne i vise ako budes htio xenon zarulje
sto se tice branika....kosta ti novi sigurno oko 6000 kuna, (ja sam svoj branik od leona FR platio 6000 kuna novi nelakirani), pa samo da si predocis...a di je tu lakiranje itd...
polovan gti branik od golfa 6 tesko da ces nabavit kao i farove...tako da preskupe investicije ako mislis da ces od osiguranja izvuc...
ogrosic:
U jbt, nisam ni vidio da je golf 6 u pitanju, za to nema ni polovnih dijelova jos. Tako da brijem da je jedino servis moguc u kombinaciji.
zoki_NRG:
--- Citat: ogrosic - 11 Veljača, 2010, 15:01:47 ---U jbt, nisam ni vidio da je golf 6 u pitanju, za to nema ni polovnih dijelova jos. Tako da brijem da je jedino servis moguc u kombinaciji.
--- Kraj citata ---
a gle...da se i sa njima tamo dogovorit...ali moras masno nadoplatit...
samo cu ti rec evo orginal djelovi recimo...VAG grupacija recimo ta klasa njihova golf/leon/A3
seat leon moj orginal prednji branik dojde komplet 3500 kuna, a od FR-a 6000 kuna, tako da je tako nesto i kod golfa jer su cijene isti k...
farovi su ti cca mozda orginal komad oko 1500 kuna, a s lecama oko 2500-3000....
tako da i ako uspijes sta iskonbinirat u servisu, morat ces platit masno dodatno...
a djelovi su preskupi u servisima...a djelove koji su oku zanimljivi, tesko se polovni najdu....
recimo ja sam trazio za leona par mjeseci prednji branik od FR-a i nisam nikako mogao nac u dobrom stanju, sve neki porazvaljivani koji su se prodavali za 2500 kuna
i puko film, i kupio novi, dosao za 2 dana, polakirao i montirao...i sad sam nasao prednji branik...prodaje lik za 3500 kuna komplet sa mrezicama izgrebani...
previse se cijene ti djelovi...preogromne cijene su....
samo cu rec da servisi dizu ogromne pare na djelovima poslje prometnih...
i jos nesto zanimljivo iz servisa
kada sam si felge kupovao, isao sam gledati od cupre....
komad je kostao 4500 kuna bez pdv-a...
a iste takve cijene si u od gti-a i skode octavie RS...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju