Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Voznja bez 18g  (Posjeta: 3707 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
Voznja bez 18g
« : 08 Veljača, 2010, 18:11:06 »
Smije li se upravljati mopedom ako se nema vozacka, nego neki dokument kao da si polozio, al ti fali jos par mjeseci do 18g?
Pitao sam par policajaca i oni kazu da mi za moped (do 50ccm tomos ili skuter) nebi naplatili kaznu ako je motor uredan i imam kacigu, al su ljetos opicili 5000kn za vozacku + 1000 za kacigu frendu iz rjeke...
Zanima me ima li ikakav privremeni dokument za upravljanje takvim vozilom s 17 god i polozenim ispitom za B kategoriju (u to spada i M kategorija) ili sam osudjen na cekanje 18god?

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
  • MojSpuh: Akrapović
Odg: Voznja bez 18g
« Odgovori #1 : 08 Veljača, 2010, 18:15:36 »
Smije li se upravljati mopedom ako se nema vozacka, nego neki dokument kao da si polozio, al ti fali jos par mjeseci do 18g?
Pitao sam par policajaca i oni kazu da mi za moped (do 50ccm tomos ili skuter) nebi naplatili kaznu ako je motor uredan i imam kacigu, al su ljetos opicili 5000kn za vozacku + 1000 za kacigu frendu iz rjeke...
Zanima me ima li ikakav privremeni dokument za upravljanje takvim vozilom s 17 god i polozenim ispitom za B kategoriju (u to spada i M kategorija) ili sam osudjen na cekanje 18god?

bojim se da si osudjen na cekanje to bi ti bilo isto kao kad bi mogao voziti auto sa 17 sa nekim dokumentom ali nemozes!!!!!!

Offline Scoot_Fan

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Piaggio Carnaby 125
« Odgovori #2 : 08 Veljača, 2010, 18:17:34 »
A po zakonu te moze normalno kaznit sve dok nemas vozacku u ruci ja mislim... A sad... Sve ti ovisi naravno kako znas, -o policajcu koji te zaustavi, al najbitnije je normalno da si pristojan, uredan, kaciga i sve, i onda imas sanse da te pusti, kazes kakva je situacija da imas tu potvrdu i to sve, i ne bi trebalo bit problema. Sad na 10 normalnih naic ces na jednog 5%$# pa bi moglo bit sranja.
Vidin da vozis lunu 50, zeznuto jer u zadnje vrime kontrola blokada na svakom koraku, da imas npr 125 ili tako nesto ccm, tesko da bi te uopce zaustavilo ako imas kacigu, registraciju i vozis normalno. Mene u god dana nikako do sad nije, pa sad ti vidi. Ionako uredan pa mi isto :icon_thumright:
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #3 : 08 Veljača, 2010, 18:21:23 »
to sto si polozi nema veze jer i dalje nemas pravo na izdavanje dozvole, to da ti imas 18 i da si polozio i da nemas vozacku nego potvrdu nebi bilo problema ali ovako si u prekrsaju tj. pise ti se isto koda nemas dozvolu

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 08 Veljača, 2010, 18:28:01 »
Imam blokadu na prekidac, motor je registriran, izgleda stock, osim spuha, cak nema ni naljepnica i blatobrani su gore, a obzirom koliko imam godina vozim zbilja polagano, dignem vizir na kacigi i pomalo kao deda :laughing7:
Inace kod nas jos nije u praxi to s blokadama, ali ako te uhvate preko 55-60, vozis ispred policajca na tehnicki...
Zaista bi mi puno koristio nekakav takav dokment, proslo ljeto sam umalo nastradao bjezuci od policije, nebih opet rado strepio, a imao bih koristi od skutera :(
Kako znam moped se moze polagati s 16 il 14? pa sumnjam da nepostoji takav dokumet...

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #5 : 08 Veljača, 2010, 18:41:49 »
zospc RH čitati i naučiti. na NN pronađi skini i uči.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 08 Veljača, 2010, 19:39:17 »
@mrcina: NHF al kome se da trazit po NN, clanak ovaj o stavku ovome sta ja znan sta ne, meni prvome - Ne. Svaka cast tebi sta imas volje za to, al ja se tamo nemogu snac da sam Isus, neznan jel to do mene ili nesto drugo...

@Luna500rr: Ja sam ti reka'... Al nemoj se zaj.. puno jer se neisplati spusit 5-15tkn za neimanje vozacke, dokument nikakav nemos imat prije 16.-e (16-A1,i do 50cc), osim one plave knjizice da si u toku polaganja vozackog, a nakon toga kad polozis dobijes onaj crveni papir i sta jos, i s tim dignes vozacku. S tim crvenim papiron bi te i pustilo kako - tako, al bez toga, tesko. Ja sam ti samo reka da ako vec moras vozit, sta radit da te ne zaustave, jer ne da se ni njima sad jebavat svake 2s zaustavljat nekoga gledat i to sve, mozes jedino naletit na nekakvu kontrolu prometa.
Pivo sadrzi zenske hormone. Ako ga previse popijes, pocnes pricati gluposti i ne znas vise voziti auto.

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 08 Veljača, 2010, 19:48:52 »
Nepise nista konkretno o tome, al sam dosta stvari naucio,@mrcina jedno veliko Hvala!
Kazna mi nebi trebala biti 5-15 tkn jer imam godine za upravljanje tim vozilom, ali je ipak velika, naisli bi oni na nesto :angry9:
Ipak ovisim o iskustvu lokalnih prometnika, neki me poznaju te me puste, neki bi mi mast iscjedili...
Nista, onda mi je strahovat jos neko vrjeme od policije, a poslje ce biti po propisima  :)

ZOPC nije kompliciran, ides na uređivanje>traži ( eng. edit>find ), upises pojam i search :hello:

Offline Scoot_Fan

• forumski biciklist
« Odgovori #8 : 08 Veljača, 2010, 20:16:23 »
Cisto informativno. Koliko ti to imas godina, i jel imas vozacku uopce? ako mislis na to da imas 18 god, a nemas vozacku niti jednu kategoriju, tj u tjeku si polaganja, i da zbog toga ne vrijedi ova kazna od 5-15tkn.., mislin da nema veze to sta imas 18 god :icon_scratch: :)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #9 : 08 Veljača, 2010, 20:42:50 »
zospc RH čitati i naučiti. na NN pronađi skini i uči.

Ili skraceno - nema voznje bez dozvole.
Propisana kazna je 5000-15000kn ak se ne varam. Dakle, 5000 je najmanje sto policajac smije "opalit" ako kaznjava po tom clanku
« Zadnja izmjena: 08 Veljača, 2010, 20:45:04 3alfa3 »

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 08 Veljača, 2010, 21:01:01 »
Imam 17, kazna vrjedi, jer prema zakonu nisam stekao pravo za upravljanje vozilom s manje od 50ccm :drunken_smilie:
Ma nabijem im ja zakon :BangHead:

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
  • Ultimativno multiplatinasti kultni sultan Offa
  • Mjesto: Goražde.
  • Moj Skuter: Keeway Matrix 150+
  • Moja Kaciga: Shoei XR800 TC4
  • MojSetup: Zaslijepljujući
  • MojSpuh: Protočni
« Odgovori #11 : 08 Veljača, 2010, 21:13:13 »
Pa u Bosni se moze voziti skuter sa tzv Testovima. Potrebno je samo saobracajne znakove znati  :dontknow:

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 08 Veljača, 2010, 21:35:24 »
Pa u Bosni se moze voziti skuter sa tzv Testovima. Potrebno je samo saobracajne znakove znati  :dontknow:

Blago ti se, ljetos je clan @zmijavci bez kacige otisao u bih i vozao se, nema ni vozacku niti mu je bio registriran skut :laughing7:

Offline BoLT3K

• maxi forumaš
  • Ultimativno multiplatinasti kultni sultan Offa
  • Mjesto: Goražde.
  • Moj Skuter: Keeway Matrix 150+
  • Moja Kaciga: Shoei XR800 TC4
  • MojSetup: Zaslijepljujući
  • MojSpuh: Protočni
« Odgovori #13 : 08 Veljača, 2010, 21:42:15 »
Sa minimalno 16 godina se polazu i vaze za skutove do 124,9 ccm

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #14 : 11 Veljača, 2010, 13:28:25 »
ak ti na uvjerenju piše da si položil za M kategoriju,odi s tim na mup da i izvadi si vozačku samo za moped.sa 16 godina stječeš pravo na polaganje i upravljanje vozilima M kategorije...dok navršiš 18 izvadiš za auto..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline luna500rr

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 11 Veljača, 2010, 14:50:48 »
ak ti na uvjerenju piše da si položil za M kategoriju,odi s tim na mup da i izvadi si vozačku samo za moped.sa 16 godina stječeš pravo na polaganje i upravljanje vozilima M kategorije...dok navršiš 18 izvadiš za auto..

Nadajmo se da bu upalilo :hello:

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #16 : 11 Veljača, 2010, 14:56:30 »
Nadajmo se da bu upalilo :hello:

idi pitat,reci da imaš skuter 50 cc s koim se moraš vozit dok ne dobiješ vozačku za auto.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)