E sad ste me "uhvatili", kao "zagriženi" NFS-aš moram i ja napisati sve doživljaje.
1994: The Need for Speed - igrao svega par puta pa nemam što puno za reći jer tada još nisam imao dostupan kompjuter, ali sve u svemu odlična igra.
1997: Need for Speed II SE - igrao koju sam toliko puta igrao da sam ju čak i nedugo na novom kompu instalirao i igrao. Grafika je u ono vrijeme bila na razini vanzemaljske tehnologije
1998: Need for Speed III: Hot Pursuit- nekima najbolji NFS ikad, ja sam ju imao prilike igrati samo kod frenda i to 3-4 dana za redom u komadu sa pauzom 8 sati kaj sam otišo doma spavat. Nakon toga mi je stari zabranil ić kod tog frenda
Uglavnom nije mi komp bio dosta jak u to vreme a i nisu igre tak dostupne bile kod nas pa ga više nikad nisam ni igrao.
1999: Need for Speed: High Stakes - Prvi nfs nakon dvojke kojeg sam igrao sigurno 2 godine, predobar, kamera iznutra, prvi doticaj sa kabinom porschea 911
2000: Need for Speed: Porsche Unleashed - igra koja u PS inačici nema nikakve veze sa PC igrom. Jedino što je isto je da su u jednoj i drugoj porschei i to je to. PS izvedba je užas, ali PC izvedba - RESPECT
Igra koju dan danas igram, kupio sam stari komp samo da bude onaj isti filing
Prošao sam ju barem 80 puta i mogo bi ju još toliko. Nemojte mislit da sam frik, ali ta igra mi je u krvi
Prvi puta dolazi u doticaj DETALJNO sređivanje svake komponente mašine i fine tuning koji je kasnije opet došao u Underground dvojci. Ponašanje serijskih auta u zavojima više vuče na simulaciju nego na arkadu. Zadnji NFS u kojem je trebalo kočnicu koristiti i to po par sekundi ponekad
Evolution mode u kojem se karijera prolazi kroz godine, od izlaska prvog modela pa postepeno prema najnovijim modelima kupujući iz salona najnovije modele koji su tek izlazili, jer godine prolaze i novi modeli su uvijek tu, sa par konja više koji taman fale da pometu konkurenciju
2002: Need for Speed: Hot Pursuit 2- odlična igra, prošao sam ju par puta, poboljšana grafika, doživljaj u vožnji ko u nijednoj igri dosad, ali previše arkadno ponašanje automobila
2003: Need for Speed: Underground - kad je došao svi smo poludjeli za njim. Totalno jedna nova vrsta igre, sređivanje vanjštine auta, staze po noći kroz grad, nešto neopisivo. Nakon izlaska dvojke više ga nisam toliko igrao, ali sam ga još jednom prošao svejedno
2004: Need for Speed: Underground 2 - igram ga još i danas, igra je Evergreen
Strašno me "drži" to kaj se automobili vjerno ponašaju po Dyno testu i to mi je nekaj najboljega
2005: Need for Speed: Most Wanted - prošao ga 2 ili 3 puta, dosta dobra igra, ali me raživcirala jer su pretjerali sa onim kršenjem barikadi, oni teški SUV-ovi. Moraš se zaletit u auto u kraj di je lakši, odnosno gdje nije motor. Bez veze.
2006: Need for Speed: Carbon - Prošao ga 2 puta. meni osobno bolji puno od Most Wanteda, neki su ga nazvali underground 3, nije mu ni do k... Neću bit prost
2007: Need for Speed: ProStreet - OK igra, ali sve je to postalo kopija kopije. Jedino novo je kaj ideš po happeninzima i tamo se utrkuješ. One brze utrke po ravnicama di auti idu prek 450 na sat ko iz šale je totalna bezvezarija
2008: Need for Speed: Undercover - Ja kao vjerni NFS-aš sam ga nakon 15 minuta igranja od jada deinstalirao i izbrisao image sa diska
2009: Need for Speed: Shift - uf, dobar je. Malo realnije ponašanje vozila, al me živcira kaj ovaj dosadni iz team boxa celo vreme vrti isti tekst ko da je mutav pa nezna niš drugo reć. Igra postaje dosadna nakon dan-dva igranja, a k tome mi se louda pet gladnih godina za svaku stazu pa čak i kad se u meni vraćam
2009: Need for Speed: Nitro - nisam znao ni da postoji
(bome ni ja nisam znao)2010: Need for Speed: World Online - kaj je to?