Tehnički kutak > Skuter projekti
R50X
Giz:
Evo popisa kako prespojiti Top Performances crveni CDI na instalaciju TGBa.
Ukoliko krivo spojite, riskirate uništenje CDIa i ozbiljne probleme na instalaciji a za to NE odgovaram. Daklem, sami ste što se tiče ovoga.
CDI je za Minarelli mašinu, konkretno za Yamahu Aerox, Jog i Neos te ostale sa minarelli mašinom.
Izgleda ovako:
Lijevo ču pisati boju žica sa stock instalacije a desno ide boja sa TP CDIa.
CRNO/CRVENA ide na CRNO/CRVENU i to je napajanje sa magneta
PLAVO/ŽUTA ide na CRVENO/BIJELU a to je pickup rpm signala sa namotaja
BIJELO/PLAVA ide na NARANĐASTU i to je signal sa CDIa koji ide na bobinu i na turceler
CRNO/ŽUTA ide na CRNO/BIJELU i to je On/Off signal. Kad je scoot zgašen, na njemu je masa
CRNO/ZELENA ide na CRNU i to je masa.
Eto.. i to radi. ;D
E da... I kao poklon, našao sam kompletnu shemu instalacija za TGBa. Ukoliko vam zatreba, nalazi se ovdje:
http://www.2shared.com/file/7287914/1f871d0d/507EDpdf_R50X_wiring.html
Dodatak 1:
A poseban dodatak je da vam se motor nakon ove zamjene CDIa vrti na 13k rpm :toothy12:
uskoro i video kao dokaz :toothy12: :toothy12:
a ti GIŽE, što se tiče spulje, samo se ti tješi da je to uzrok problema, jer da je zbilja to problem, rješili bi mi to odma dok smo i blokadu skidali još mi je bilo i čudno zakaj to ne skidaš, ali ja ti preporučam da odustaneš dok nisi potrošio još para i živaca.
Upozorenje:
ovaj video može sadržavati prizore eksplicitnog sadržaja, preporuča se samo za zrelu publiku
Evo i filmek uubrzanja s tim, pričekajte dok se procesuira, vrlo su složeni procesi
ovo mi se čini još najbolje od danas(jučer) to je s onim 5.7 rolama
ali to vrijedi samo za mojih 73 kila, za tebe neznam
primijeti da iako turcić lažee, dosta se i čuje da niže vrti, možda mu stvarno paše tako
Giz:
Eto nekakav update nakon dugo vremena, nažalost loš ovaj put. :(
Niti 2 km od kuče je scoot ostao bez kompresije. Athenin klip i nije ispao toliko kvalitetan koliko se pričalo tako da je TGB offline u garaži bez termo grupe.
Pin koji drži kariku na mjestu je popustio i odlomio se. Ni sam nisam vjerovao dok nisam vidio. Glupa tvornička greška al eto, dešava se.
Sljedeči korak... Polini Corsa :D
S obzirom da sam cilindar nema jednog jedinog risa a šteta na glavi se lako tokarski popravi za minutu posla, ostaje samo klip novi uvaliti i gas.
No, ja termogrupu neču prodavati več ču je POKLONITI nekome sa TGB skuterom pa se zainteresirani mogu slobodno tu javiti da im to spakiram i pošaljem.
Klip je 43€ na scooter centeru i radi se o ovome:
http://scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621640665104&target=productdetail&category1=A:A_TGB:A_TGB_R50XTGB&category2=CAT:CAT_ZYLINDER
Pa dragi moji, onaj tko nema kit a hoče za 43€ imati kit neka se javi. :icon_thumright:
Giz:
Link na komentare:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,8049.640.html
Skuter za sad skuplja prašinu jer je krepala termogrupa i čekam da napokon ulovim vremena i naručim Polini Corsu.
Isto tako trebam i novi bendix pa ču sve skupa sklopiti i provozati da vidimo kako to ide.
Do tad, stay tuned. :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju