Općenito > Propisi
Sigurnost-Zašto "zujalice" na skuterima nisu zakonski obavezne?
eladio:
--- Citat: vktr - 16 Siječanj, 2010, 16:24:24 ---Ja sam prije zaboravljo gasit žmigavce pa sam s vremenom naviko da svakih par sekundi stišćem tipku za gašenje Žmigavaca čak i kad su ugašeni. Sad je ta navika ostala i stalno imam palac na toj tipki i tipkam cjijelo vrijeme, to mi je ko neka zabava dok se vozim i nemam kaj radit, i smijem se svima koje vidim da su zaboravili ugasit :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
pa da :icon_biggrin:
dhorvat:
--- Citat: robert - 16 Siječanj, 2010, 16:29:09 ---e eladio, šalter je sređen i radi super sada! problem je što fakat svaki put zaboravim ugasiti. sad kad sredim satove idu 15000mcd 5mm diode u kromiranim kućištima gore kao kontrolne lampice žmigavaca ut to ide i nek homemade zujalica.
--- Kraj citata ---
Misliš da ti bu to pomoglo kad vidiš neke komade uz cesti? :toothy3:
dino_sk:
to sam imao na cpi aragonu dok na runneru nema
al nedajem bas zmigavce tak da me ne jebe to previse :toothy12:
vktr:
--- Citat: eladio - 16 Siječanj, 2010, 18:07:59 ---pa da :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
¸kaj i ti tak radiš il ti je dobra moja ideja samo :toothy12:
Branina:
Kako diskusija ne bi ostala bez zaključka... predlažem isti ->
ZAKLJUČAK
Ako vam se povremeno događa da zaboravite isključiti žmigavac na skuteru/motoru (a svakome se može dogoditi), rješenje (nije u mijenjanju zakona) već je:
A) ugradite zujalicu (ako vam se ne sviđa zvuk zujalice (preglasna, pretiha)-> jačina zvuka se može podesiti) ili
B) podesite žmigavce da se sami gase nakon cca 20 sekundi od paljenja
Ovo sve možete obaviti: 1. sami (ako se kužite u elektroniku) ili 2. kod vašeg servisera.
(Ostaje i rezervno C) poništavajte žmigavac (i kad treba i kad ne treba) dok vam isto ne postane tik)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju