Općenito > Oprema

Sigurnost-koju kacigu imate??

<< < (3/36) > >>

3alfa3:

--- Citat: Infernus - 14 Siječanj, 2010, 23:15:25 --- onaj unutra certifikat je E6

--- Kraj citata ---

Ta brojka (6) samo znaci drzavu gdje je kaciga testirana, a ne homologacijski broj

Infernus:

--- Citat: ---koliko god je stara(a sig nije puno)nije srot,shoei je ipak medju top markama sto se tiče kaciga,tako da nema nikakve uspredbe sa poluproizvoda sa istoka
--- Kraj citata ---

prije nekih 5, 6 godina ju je stari kupio rabljenu... kad si je kupio prvi skuter.
znaci ima sigurno nekih 7, 8, a vrlo vjerojatno i vise  :dontknow:

--- Citat: ---Ta brojka (6) samo znaci drzavu gdje je kaciga testirana, a ne homologacijski broj
--- Kraj citata ---
onda super  :toothy10:

Ostalo od opreme... ljeti nosim biciklisticke rukavice  :icon_biggrin:   ako padnem... bar si dlanove ne pogulim (mrzim kad mi se to na biciklu desavalo), a kad je hladnije nosim prave moto rukavice. Ostalu opremu ne koristim... Skut je baotian, dakle govorimo o brzinama do nekih 60 (realne)...

ok, thx na pomoci oko kacige  :icon_thumright:

aeroxtuning:

--- Citat: Drnda-1 - 14 Siječanj, 2010, 23:23:24 ---eh da je samo kaciga u pitanju.. ja se sada bavim temom koje odijelo kupiti.. i zasad nista, ali cim slozi motor, pod obavezno je kupovina koznog odijela i rukavica sa protektorima.... mozda ce vecina takvog doziviti cudno i zajeb*vat ga ono kao da vozis r1 ali kada u tome padnes barem znas da su mnogo mnogo manje sanse da se ozljedis....

--- Kraj citata ---
svakako,u tijeku mi je nabavljanje stitnika za ledja...imam suomy jaknu sa protectorima i kozne rukavice sa protecorima...kupit ću još cizme i stitnike koljena i to je to,a odijelo možda kasnije

Drnda:
ja imam heldov bubreznjak, ali isto razmisljam o kornjaci, onome full oklopu. te dvodijelno kozno odijelo.. nezz cizme su od 1000 kn pa nadalje.. iako bi ih kupio treba i love dosta hehe, za obuci se za motor treba minimalno 1000 eura da se to moze nazvati dobrom zastitom... a prakticki ovo je motor od 125 ccm.. nije nesto jak , samo 30-tak ks, ali opet bolje imati to , iako dosta i pazim, pa ne prijeti mi bas toliko opasnost od padova, u samoj jaketi je jako hladno  a sa ovim sam siguran i od toga...

3alfa3:

--- Citat: Drnda-1 - 14 Siječanj, 2010, 23:23:24 ---mozda ce vecina takvog doziviti cudno i zajeb*vat ga ono kao da vozis r1 ali kada u tome padnes barem znas da su mnogo mnogo manje sanse da se ozljedis....

--- Kraj citata ---

Onaj ko ce zajebavat je neozbiljan i ne razmislja. Mozes se sasvom solidno ubit i na R1 i na puno sporijim motorima.
Ja sam isto ponesto opreme kupio (zbog zeca kojeg cekam)
Nista extra, ali 100 puta bolje od "civilne" odjece. Evo mali popis:

-jakna RS Taichi RSJ 227 TRANS-WAY
-hlace Held Gavia
-cizme Suomy Tourer
-rukavice Wintex PRO

Ostala oprema je od prije

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju