Općenito > Oprema
Sigurnost-koju kacigu imate??
aeroxtuning:
evo posto sam otvorio temu i ne želim da neko misli da sam je otvorio zato da bih se ku#čio nečim dobrim sto imam.Dodje mi zlo kada vidim da se kroz grad voze r6-ice,cbr-ke,z-ei,ninje,r1....i svi jači motori koji su natrpani raznim aftermarket dijelovima koji koštaju mnogo vise nego jedna kvalitetna oprema u ovom slučaju konkretno KVALITETNA KACIGA.....većina gradskih lera sto izvode neke frajere vozajuci skupe motore natrpane svim i svacim uglavnom na glavi imaju neku kacigu koja je daleko ispod prosijeka.....takvima je očigledno važnije imati akrapa na motoru nego dobru kacigu na glavi....a prolaze kao munje i to 100 posto razumijem jer svi mladi isto razmišljaju pa tako i ja....ali ako se već "leti" bilo bi dobro da se ima dobra,kvalitetna kaciga na glavi,to je osnovno,a po mogućnosti i još dobra jakna i rukavice....ja osobno imam aeroxa i ktm-a i imam kacigu hjc fg-15...imam još i druge opreme ali tema je vezana za kacigu....mene zanima sto vi mislite i da li biste npr da imate neki scoot renomirane marke i da imate na raspolaganju npr 2000 kn,da li biste sve utukli u tuning dijelove za svog ljibimca kao većina mulaca ili biste 1/4 toga stavili sa strane i stedili za neki spuh a sa ostalih 1500 kn kupili neku kvalitetnu kacigu?
Drnda:
imao sam nolan n61 ukrali su mi je, sada imam neku airoh.. obe su bile oko 1200 kn, i nikada nebih kupovao kacigu ispod 1000 kn jer ipak ne zelim da pri padu mi kaciga unisti glavu nego da je stiti.. iako kada bi uzeo nesto jace, kupio bi neku kvalitetniju jer nolan je pri brzini od 150kmh otprilike propustala vjetar unutar, dok ova airoh to radi vec pri 80-90 kmh...
Faba:
Kaciga mi je Made in china :toothy10:,platio je 500 kn kad sam kupovao skut.Ne vozim se brzo pa mi kaciga bas i nije vazna.Inace kacigom sad dosta zadovoljan,nekoliko puta je pala i naravno dobila je par crtica.Sbuzva super zadrzava svoja svojstva(ostala je kruta) i moram pohvalit vizir koji se ne magli previse
Mislim da je bolje uzet novu kinesku,nego nosit neku zidarsku na glavi
Iwo SR Tuono:
nolan n84 crno-crvena, nije neka araktivna al ja sam zadovoljan, kožna jakna s protektorima i kožne rukavice i bubrežnjak...to je to od opreme koju nosim, za vožnju na skuteru koji ide 80-90 u špici je ok :dontknow:
aeroxtuning:
znam ja sve to,ali i brzina od 50 kmh može bit kobna....ne kažem sad da treba uzimat neku karbonsku od 3000-4000 kn,ali ni tu kineski jer to ne valja ama bas ništa,udri sa njom o asfalt dok ti je na glavu pa ćeš vidjet o čemu ti pričam...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju