Općenito > Propisi

dozvoljena snaga auta

<< < (7/11) > >>

mrcina:
ma tko se svadi ja ti samo kažem da ti je teza totalno krivo postavljena.

mislio si ok ali si tezu totalno krivo postavio.

ako je teretno vozilo bruto mase ispod 3500kg što je zakonska granica za B kategoriju onda je ok.

bruto masa ti je masa praznog vozila + masa vozača+ masa suvozača+masa putnika + masa utovarenog tereta.

to ti je za teretno vozilo.

za kombi vozilo koje prevozi osobe onda ide zakonska osnova devet mjesta za sjedenje uz bruto masu do 3500kg opet ona formula odozgo za teretno vozilo.

dakle teretno/poluteretno i kombi vozilo za prijevoz osoba nesmije svojom bruto masom preči zakonom određenu težinu od 3500kg

mrcina:

--- Citat: iksipsilon - 05 Siječanj, 2010, 13:02:06 ---U B kategoriju spada sve što je nosivosti do 3,5 tone i 8+1 sjedalo,za sve više treba C i D kategorija....

A zakon kaže za B kategoriju da vozilo nesmije prelazit snagu od 74 ili 75 kW (neznam vise ali mislim da je 74)  :binkybaby:

--- Kraj citata ---

evo ajmo reč u malo riječi puno rečeno.

shegy:

--- Citat: mrcina - 05 Siječanj, 2010, 13:02:44 ---ma tko se svadi ja ti samo kažem da ti je teza totalno krivo postavljena.

mislio si ok ali si tezu totalno krivo postavio.

ako je teretno vozilo bruto mase ispod 3500kg što je zakonska granica za B kategoriju onda je ok.

bruto masa ti je masa praznog vozila + masa vozača+ masa suvozača+masa putnika + masa utovarenog tereta.

to ti je za teretno vozilo.

za kombi vozilo koje prevozi osobe onda ide zakonska osnova devet mjesta za sjedenje uz bruto masu do 3500kg opet ona formula odozgo za teretno vozilo.

dakle teretno/poluteretno i kombi vozilo za prijevoz osoba nesmije svojom bruto masom preči zakonom određenu težinu od 3500kg

--- Kraj citata ---

okej to stoji! ali ono se atestira (teretni kombi,maxi kombi) i rega se pod B kat ..! jel se i tu slazemo?  :toothy3:

mrcina:
opet ti ne regaju se vozila pod B kategoriju.

ti polažeš B kategoriju.

kad se atestiraju onda dobiju oznaku osobno/kombinirano/teretno/poluteretno ovisno za što je išlo atestiranje.

kategorije u vozačkoj dozvoli su za vozače ne za vozila.

to su ti ograde koje vozač mora prelaziti ne vozilo.

ovo što ti govoriš je mix jabuka i kruški koji je moguč samo u sokovima, a pošto naš zakon ne poznaje sokove onda ti ostaju kao voče svako za sebe.

shegy:
okej.. kad se raspitam tocno o svemu (tome sto ja govorim) napisat cu vamo pa se cujemo!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju