Tehnički kutak > Tuning skutera

Paljenje sf2

<< < (2/4) > >>

aldin:
Sutra cu provjeriti dal baca struju,iako nevjerujem da ne baca,zadnji put je bacalo kao ludo.Karb je nastelan,jer sam ga cistio u sept. i od tad sam se provozao nekih 10km.Krajnja mu je sa dvojicom(150-170kg)80 i sve ono predje,po autu ide oko 95,a sa jednim po autu 100,i nista to nije izgubio,sve je ok,jedino to paljenje.
Jbt imam old timer 1952-go godiste,stojao u garazi 33 god nije ga niko upalio.Skinuo klip i te gluposti,ocistio dobro,karb ocistio.Zakurblam jednom,nista,drugi put,nista,treci put upali iz prve:D.Ozb,2 puta nista,3. put upali,ostavio da se zagrije,sjeo i gas.
SF2 je krs da ga nema.Pod jedan;Viljuska se iskrivila od udarca 35km/h,smotala se u lijevu stranu i jos otisla na plastike,ispravio sam je,ali nemoze do kraja.Nevjerujem da se krivi tako na gileri i piaggio,a skoro pa su iste cijene.
                                         2:Svako malo ili je otisao regler,ili je pumpica goriva,ili nece da uapli,za poludjet.Neznam samo jel to mene potrefio slabiji,iako ne vjerujem da je samo mene,citao sam vise puta da su fus.

speedfight 2:
ja cu ti nest reci ja imam speedfighta i nikada nikakvih problema samo toci gorivo i ulje i vozi i naravno potrosni dijelovi koji se mijenjaju i nikada problema...sto se tice vile nemos puno ocekivati ali meni je osobno bolje voziti sa mono vilom jer sam se navikao...

aldin:
Nisam ni ja imao,ali sam prodao covjeku skuter,a on se nije kuzio,ulje kaze da je jednom donasuo samo,i to bilo ispod sica mog malo ostalo.Ja sam redovno mjenjao sve dijelove,nikad ama bas nikad nista nije bilo.Sad vratio nazad skuter,to se desava.Jedino on ga je prao po masini jakim mlazom i po struji moguce da je otislo,iako ne vjerujem,vozao sam skuter normalno...

speedfight 2:
ee pa onda je pametan u p.m. ima ti primjer sa foruma clan Ivan_drifter je vozio u zg po mokrom i sve mu je isprskalo cijelu masinu i poslije toga uopce ne moze upaliti masinu...

Ivan_drifter:
da dobro al mene isto nes od struje jebe jer nisam još pregledo a ti pogle iskru kakva je svjecka dal ima smjese na njoj moras vise detalja osim imam sve sportsko i nece upaliti daj malo onog bitnog......iskra kompresija smjesa...itd..........

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju