Tehnički kutak > Tuning skutera
Paljenje sf2
aldin:
Nema to veze sta on ima.Sportsko ili nije.Sad idem vani ponovo,skinuti karb,precistit,filter,svjecicu ocistiti dobro,provjeriti iskru.Iako ne vjeruje da se to moglo zaprljat nakon 10km predjenih.
Ivan_drifter:
nemora ti biti istaod toga moze biti svasta vakum pumpica ode i na vakum hice benzin i to ga zaljeva naprimjer ili nesto takvog kuzis moras nam opisati iskru dali ima kompresiju dali ima dovoljno benzina (mislim smjese)a ne nece upaliti idem otvoriti temu
aldin:
Ima kompresiju,ima dobru iskru,smjesa dobra.Sve sam pregledao sad,jedino vakum pumpicu moram,ali doslo mi je da odem u ka i kupim tu novu vakum pumpicu.Kad sam na svjecicu stavio benge i zaserafio upalio je i ugasio se nakon 4-5 sekundi.Izgleda da je do pumpice.Koliko dodje nova pumpica,nesjecam se vise,davno sam to jednom uzimao.I prije je palio tesko,morao sam kurblati 10 minuta,izgleda da slabo gorivo dobiva.
Ivan_drifter:
da u tvojem slucaju slabo dobiva al ako je vakum pumpica onda i na vakum dobiva i onda je problem u tome sto zaljeva a ne sto mu hali pogle filter benzina ako imas da nije zastopan
Drnda:
u servisu blizu mene je 200 kn ta vakum pipa, prije provjeri mali filter na njoj...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju