ti si jedini ovdje iskusi pravo varenje plastika.......ja se inače bavim time i varim sve vrste plastika...kao što je več spomenuto to se radi sa fenom na vruči zrak(ne onim za kosu)....ja sam za fen dao 3800 kn jer je digitalni u namještaš jačinu puhanja i temperaturu koja ide od 80-650 stupnjeva...nema te plastike koja se neda povarit....vario sami branik od a klase...za takve vrste branika koji imaju masnu plastiku koristi se metalna pegla veičine 8-9 cm koja ide kao nastavak za fen...stavi se metalna mrežica koja se može kupit....i onda mješavinska masa koja se rsateže po puknuču te se odmah ušvrst....kompliciran i skup postupak...a ove druge obične plastike se vare sa plastičnim štapićima koje griješ pod 90 stupnjeva naprema štapiču i tako ga vučeš po varu...ja sam probo zavareni dio potrgat i plastika je pukla 5 cm pokraj vara....i predobro se s tim da radit ...a ovo sa lemilicom je teški fušeraj koji pukne pri malo jačem pritisku na var....sljedeči tjedan ču poslikat kak se to sve radi sad nemem vremena ...pozz
moj stari nema bas profi alat za varenje fen neki za 200kn i par tih pegli ali sve onak ajmo rec hobi!
ali je se s tim bvarilo na veliko i ljudi su dolazili i placali.. .samo nema kruha od toga a puno vremena uzme! (bar u situaciji kod mene)
dobro si to rekao: kada varis sa fenom i varis kako treba na tom varu NECE puknut nego ce puknuti sastrane a ovo sa lemilicom je fuš jer lemilica prži plastiku i ona promjeni svojstvo plasticnosti (tko ide ili je zavrsio strojarstvo zna o cemu pricam) dok fen "topi" dva jednaka komada i spaja u jednu cjelinu!
(sto se tice branika a klase- moj stari ga nije uspio zavariti a ima jedan lik umislim u nasicama i on bas ima firmu koja se bavi varenjem plastike i on je rekao da je branik od a klase nemoguce zavariti... svaka cast ako ti mozes!)
inace ja tvrdim da moras biti jebeni majstor da to napravis kako Bog zapovjeda (ja neznam a ni moj stari- mi cemo ga zavariti al ice se branik malo "usukat" i promjenit ce oblik na nekom mjestu
momci mješate kruške i jabuke.ja pričam o oklopima i plastici na skuterima koja je večinom ABS,odbojnici su nešto sasvim drugo i volio bi da mi netko povari i polakira odbojnik za 150-200 kn.ja ga samo lakiram za 500.
isti ti je k pol branika na autima su abs plastika i ista je procedura!
ajde odi u trgovinu i pitaj koliko kosta zamjenski branik za npr golfa 4 i nađi neki polovni koji treba variti i kitati
isto cak ovaj koji moras variti ce te ispasti 50-100kn skuplje
(to se isplati ako je neki auto/ motor za koga su skupi djelovi i tesko nabavljivi)