Ostalo > Svijet računala i mobitela

Linux vs Windows

<< < (8/12) > >>

nrg extreme:
ja sam mislio na PC korisnike ne servere jer je tu druga priča. :laughing7:
ma ko bi zno šta ti misliš. :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:

Pupo:

--- Citat: eladio - 15 Prosinac, 2009, 23:11:41 ---mac os nebi imao ni toliko da se ameri ne furaju na njega u skolama i sl. pa ga dosta ljudi kuzi , a tamo je to i stvar imagea  :icon_biggrin:

MS je praktican , i to zanemarujete ljudi moji,
pa stavi windowse, i deri, sta treba drugo nekom covjeku?, zasto bi trebao preci na "tamo neki linux" , uglavnom ga svi znaju, a oni koji i neznaju lako nauce od svog klinca koji ide u vrtic  :icon_biggrin:

linux je serverski orjentiran, ali i vec neko vrijeme i opensource orjentiran , ali u zadnje vrijeme je i poprilicno user friendly sto je jakoo bitno..
Ono sto bih ja htjeo da se "ubace" u gejming scenu, jer bi tu u vrlo kratkom vremenu gotovo sam siguran dobili velikiii broj korisnika  :redface:

--- Kraj citata ---

Ovo je bila istina prije možda 5-8 godina al više i ne.

Mac OS se sve više koristi otkad su u Macovima počeli kucat Intelovi procesori, a i vamo je to stvar imagea! Zaboravio si napisat koliko se koriste u profesionalnom okruženju (video, audio, ... obrada)

Windows os je najpraktičniji, driveri se redovito ažuriraju, podržan je u startu od gotovo svih uređaja i programa ali isto tako ljudi imaju naviku na windowse jer ih većina koristi stalno i jedino njih.

Linux je opensource i to je njegova prednost, popularan je na serverima jer je gotovo besplatan za razliku od windowsa koji naplaćuju po korisniku i to masno. A ono najvažnije, da su serveraši sve napredni korisnici koji hoće izvući maksimum iz svog računala/servera, tj. da će ako treba izbrisat iz OS-a svaku nepotrebnu liniju koda da izvuče maksimum te imat potpunu kontrolu nad OS-om što WinServer nedopušta.

I da, na linuxu se može igrat, i prije a pogotovo danas!

eladio:
to je teska zabluda da je linux "jeftin" jer je "besplatan" , "licenca" je tu "najmanji" trosak...

odrzavanje linux servera kosta itekako , cesto se trazi ne samo jedan, nego tim strucnjaka koji radi na monitoringu i rjesavanju razno raznih problema..
kod winservera je tu automatic updejt , tako da ne trazi "tu razinu strucnjaka" koji su poprilicno skupi, a i microsoft tu nudi uistinu jaku podrsku svojom masinerijom , sto dodatno smanjuje troskove u smislu da ne trebas imati velike vlastite snage , tako da opcija da je linux jeftiniji pada u vodu  :redface:

tko god govori o linux serverima nije svjestan koliko kosta samo jedan IT strucnjak koji bi se bavio tim serverom 40sati na tjedan
win serveri su daleko jeftiniji u tom pogledu i to je jako bitno..
u mnogim firmama su se pokazali kao idealni i bas zbog toga sto su automatizirani ( MS se brine da funkcioniraju sto sigurnije i bolje kroz vrlo dobar i jeftin automatic updejt )
cudno zvuci, ali razmislite malo i vidjet cete da za takvim serverima ima itekako potrebe (nisu svi serveri hosting serveri, svaka veca firma, a mnoge srednje i male firme imaju potrebe bas za takvim jednostavnim i ucinkovitim a ipak jeftinim rjesenjima zbog pojednostavljenog odrzavanja)

PS
na linuxu se mozes igrat NE , i nemoj mi sad tu spominjat neke pojedinacne naslove, jer globalno je stvar svima ovdje jasna  :laughing7:

eladio:

--- Citat: nrg extreme - 15 Prosinac, 2009, 23:31:18 ---ja sam mislio na PC korisnike ne servere jer je tu druga priča. :laughing7:
ma ko bi zno šta ti misliš. :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:

--- Kraj citata ---

koliko kosta prosjecnog hrvata win?
300kn da mu student instalira sustav + nesto programa (ono przilica, dvd player, mp3 , chat xD )+ nesto filmova + neke igre , i to drzi vodu nekih godinu dana  :icon_biggrin:

koliko kosta prosjecnog hrvata linux?
puno zivaca da se uopce snadje u tom sustavu kojeg prvi put vidi jer nezna ama bas nista o njemu + 300 kn da mu ipak dodje neki student instalirati win.....  :laughing7:

dhorvat:
Pravi Unixaši gejmeri koriste VMware  :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju