Ostalo > Svijet računala i mobitela
Linux vs Windows
nrg extreme:
@alfa:ako govorimo u kontekstu PC ali za servere i velike sustave to i nije nevažna činjenica.
@iwo:a ko bi platio reklamu za opensource,ipak se prvo radi o profitu.
teško je parirati jednom divu ko microsoft koji je postao stereotip na tom području a za sve je zaslužan dobar maekting.
uzmi si za primjer apple koji ima jedan od najboljih marketinga,posluje trenutno najbolje u povijesti i ima jedan od najboljih i najatraktivnijih
os-a pa koji udio ima na tržištu.oko 5 % možda i manje.
Iwo SR Tuono:
kako ne,pa koliko sam skužio canonical koji drži ubuntu ima para dosta, mislim šalju cd-e po svijetu, imaju sponzore i to sve...
glavni problem apple-a je cijena, ja bi isto htio macbook 13" ali svoj laptop sam platio 400€ polovan, a šta misliš koliko košta polovan macbook?
Ista stvar sa stolnim računalima...njih cijena ubija,od mobitela uzmi za primjer iPhone...jedan od najskupljih touch mobitela...
eladio:
mac os nebi imao ni toliko da se ameri ne furaju na njega u skolama i sl. pa ga dosta ljudi kuzi , a tamo je to i stvar imagea :icon_biggrin:
MS je praktican , i to zanemarujete ljudi moji,
pa stavi windowse, i deri, sta treba drugo nekom covjeku?, zasto bi trebao preci na "tamo neki linux" , uglavnom ga svi znaju, a oni koji i neznaju lako nauce od svog klinca koji ide u vrtic :icon_biggrin:
linux je serverski orjentiran, ali i vec neko vrijeme i opensource orjentiran , ali u zadnje vrijeme je i poprilicno user friendly sto je jakoo bitno..
Ono sto bih ja htjeo da se "ubace" u gejming scenu, jer bi tu u vrlo kratkom vremenu gotovo sam siguran dobili velikiii broj korisnika :redface:
nrg extreme:
ma niko ne priča da windows nije praktičan i ja ni u jednom postu nisam pljuvo po windowsima jer ih koristi već nekih 10 godina,
pa koliko programera dobro plaćenih radi na njemu mora bit dobar a uz to radi na bezbroj konfiguracija što se često previđa kao nebitno.
samo sam htio dati usporedbu između ta dva os-a i reći da je linux zanemaren s obzirom koliko je i on praktičan.
gledaj lako je pričat da je bolje imat windowse ali reci mi koliki ih je broj kupljenih.
stoga je linux kao besplatan os i više nego zadovoljavajući.
eladio:
mislim da cijena OSa u ovom slucaju i nije toliko bitna :toothy11:
Cak bi se usudio reci da je neki win server jeftinije imat nego linux! , sta mislis zasto to mislim? :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju