Ostalo > Svijet računala i mobitela

Linux vs Windows

<< < (3/12) > >>

Iwo SR Tuono:
Ja sam počeo sa mandrake 10.1, bio sam 8. raz ili 1. srednje, instalirao i izgubio se totalno, bio sam dijete windoza xp i sve sam preformatirao i xp vratio natrag.
Sad kako sam kupio svoj laptop prošao sam detljaljno sve windowse, xp home i pro, vista bussines i home ultimate i win 7 RC i nakraju sad imam Win 7 Pro.

Što se tiče Linuxa prošao sam nešto malo openSUSE i Mandrivu.Fedoru sam pokrenuo i ne sviđa mi se opće.Od ostalih Kubuntu mi je najdraži sa novim KDE sučeljem ali zasad korisitim Mandrivu i polako me to sve uvlači u opensource. Na faxu imam kolegij Operacijski sustavi u oba semestra i samo ćemo linux peglat tako da moram radit u terminalu na faxu a i doma sad isto radim, znam neke osnovne stvari al nadam se da ću naučit još više hehe

Najbolje mi je u Linuxu šta nemora se zajebavat s licencama ni crackiranjem ko u windowsima,open office sve je bliži pravom officeu i sve bolja altermativa, fali par stvari ali onih koje nitko vjerovatno u normalnom radu i ne koristi.U biti sad sam Mandrivu radio na laptopu i praktički ima sve, jedini su minus te igrice ali preko virtualizacije se vjerovatno može nešto skemijat da vrtiš bar neke.
Misli da za normalne kućne korisnike i netreba bolje, ove osnove igre tipa sudoku, šah i to ima u repozitorijima i to je to.
Ipak mislim da snaga linuxa je u terminalu, samo za naučit radit u terminalu kao Kevin Mitnick treba dosta vremena

Sve u svemu polako se odmičem od windowsa i sve mi se više sviđa unix ;)

nrg extreme:

--- Citat: eladio - 15 Prosinac, 2009, 20:48:16 ---dok sam ja testirao linux, sigurno oko 95% korisnika je koristilo IE
naravno da se isplatilo boriti..  :laughing7:

linux uglavnom nudi sve sto treba  , ali ne rade igre na njemu i sve pada u vodu..
to je veliki problem!

ja vecinu ljudi sto znam, uvjek zele neku igru ili za dijete, ili za sebe, ili neka se nadje..

ako nesto ne radi na kompu to onda nitko nece, bez obzira na puno toga dobrog, makni to i stavi na cemu sve radi i amen --> dual boot nije praktican tako da to zanemari

--- Kraj citata ---
ne vidim zašto dual boot nije praktičan,ja ga koristim s xp-ima i sve ok.
kada se zažlim neke igre ili trebam nešto odradit u winsima prebacim se i gotovo.
za svakodnevno korištenje sam na linuxu.
@iwo:kevin mitnick i nije baš bio poseban haker već manipulator.
terminal je dobra stvar jer može ubrzati rad na linuxima ali treba prakse.

eladio:
nije praktican jer pola ekipe niti zna sta je to  :laughing7:,
niti ima volje restartat komp.. ( ja sam recimo takav  :toothy11: )

na win sve radi, licence nikoga ne diraju, cemu onda petljat ?  :happy8:

3alfa3:
Kad sam informaticki konacno otisao u k**** (prije par godina, a do onda bio totalno u tome), Linux je bio Unix za "mase". Navodnici su zato jer zapravo nikad nije bilo mase nego omanji broj naprednijih korisnika zeljnih drugacijeg.

Par godina poslije, nazalost, ista stvar.
Osim sto je linux dobio atraktivno sucelje (totalno nebitno ciljanoj publici) i bolju podrsku za hardware (svakako pozeljno).

Al i ja kenjam puno... "Vozim" i dalje XP SP3 32 bit....
Bitno da ne moram restartirat komp zato jer on to hoce, a ne ja, a i mogu obavljat svakodnevne stvari sasvim uredno i ne brinut o kompatibilnosti. Valjda sam prestar za revoluciju pa mi pase mainstream (barem informaticki, jer u drugim stvarima sam jako lako zapaljiv  ;D )

eladio:
ako se ne varam, unix, solaris etc, oni nisu opensurs ?  :icon_biggrin:  :icon_scratch:
tu i stupa onda linux (te freeBSD i sl. ) , uglavnom tako nekako bi to trebalo biti :happy6:

s time da je zajednica linuxa vrlo brzo se povezala s pokretom slobodnog softwarea , pa je to postalo i dio informaticke subkulture  :toothy9:
sve u svemu , da rade igre, bio bi na nekom linuxu, posto ne rade, hebiga..  :toothy3:

PS
e da, iako je linux virus free  :icon_biggrin: ,
to ne znaci da je sve savrseno, vrlo je buggoviti i non stop se nesto mora updejtati , i sve je u beta fazi vjecno  , a svakako nije ni suguran, u rukama nekog koji nezna sta ima, i nezna postaviti sigurnosno gledano sustav bez wizarda :icon_biggrin:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju