Ostalo > Svijet računala i mobitela

Linux vs Windows

<< < (4/12) > >>

nrg extreme:
da ali to atraktivno sučelje nije bilo namjenjenjeno postojećim korisnicima
već upravo za mase.
masi je upravo to važno kakav je omot a ne što on krije u sebi,bar mislim. :laughing7: :laughing7:

3alfa3:

--- Citat: nrg extreme - 15 Prosinac, 2009, 22:29:17 ---masi je upravo to važno kakav je omot a ne što on krije u sebi,bar mislim. :laughing7: :laughing7:

--- Kraj citata ---

Mislis da je neki moderniji "Wintel" sustav inferioran Linuxu? Tu ne mislim na 0,1% korisnika PC-a nego na oni ostalih 99,9%

Lijepo je imat vremena pa prosirivat znanje "novim" sustavima, al ruku na srce, to je borba s vjetrenjacama. Dual boot je onda najbolje rjesenje - windowsi za sve, a Linux za visak vremena

eladio:

--- Citat: nrg extreme - 15 Prosinac, 2009, 22:29:17 ---da ali to atraktivno sučelje nije bilo namjenjenjeno postojećim korisnicima
već upravo za mase.
masi je upravo to važno kakav je omot a ne što on krije u sebi,bar mislim. :laughing7: :laughing7:

--- Kraj citata ---

GUI je svakako nesto sto olaksava rad , kao i mis..
Sumnjati u prakticnost toga je glupo, ili da se preformuliram biti ne praktican nije "prednost"

mase ljudi neznaju koristiti ni windowse , i to je tako..

Idalje sam uvjeren da je linux kao takav super, cijeli niz tehnickih prednosti je tu , sigurnosnih takodjer, to sto je terminal nije toliko ni strasno, ali moraju nesto poduzet po pitanju da sve sto se radi za PC industriju i radi na win sustavima, da radi i na linux sustavima, ili makar napraviti neki dobar nacin kako programeri mogu vec gotove programe za win, jednostavno prekompajlirat za linux  , u prvom redu tu su igre :icon_biggrin:

3alfa3:

--- Citat: eladio - 15 Prosinac, 2009, 22:36:19 ---
cijeli niz tehnickih prednosti je tu , sigurnosnih takodjer

--- Kraj citata ---

Jel imas objasnjenje zasto je to tako?
Mene tek treba uvjerit da je to zbog dizajna sistema, a ne nezainteresiranosti hakera da se bave marginalnom (nazalost) kolicinom korisnika interneta

nrg extreme:
kompajliranje ovisi o programskom jeziku u kojem je pisan program.
ako je program pisan u c++ kod se jednostavno prekompajlira u linuxima jer je programski jezik isti
samo ga kompajler prevodi u različiti strojni jezik ovisno o sustavu na kojem radi.
nije problem samo programiranje već je problem mali broj korisnika koji koristi linuxe,
pa je ne isplativo raditi programe ili igre za tu platformu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju