Ostalo > Svijet računala i mobitela
Linux vs Windows
x-plorer:
imam ju ja...ugl odlicna stvar jako stabilan jednostavna instalacija...pregledan ugl samo rjeci hvale.....
nrg extreme:
za exe imaš wine koji nije baš najsretnije rješenje ali posluži.
inače koristim ubuntu već duže vremena i uglavnom sam zadovoljan.
ima nekih bugova koji živciraju no uglavnom je ok. :toothy11: :toothy11:
stabilniji i brži su od windoza,nema virusa,racionalnije troše resurse i tako to.
@ivo:postaviš pitanje koju distru koristimo a sam ne odg. :hmh: :hmh:
eladio:
ja sam svojevremeno "testirao" da vidim kako radi mandrake i suse , kasnije koliko se sjecam mandrake je postao mandriva , red hat je postao fedora i tako nekako :icon_biggrin:
knoppix mi je dugo vremena bio grejt
a ubuntu sam imao prilike malo malo pogledati..
uglavnom po meni je linux kompletno rjesenje, ali nikako da odrastem kako bi mi zena rekla :toothy3:
terminal mi nije totalno stran, iako sam jos "usporen" :icon_biggrin:
ali ako znam dos i arhivirati u pknzipu u dosu , i sl. , nije ni ovo puno teze, pogotovo kad uz sve imas readme file :laughing7:
zamjeram linuxu to sto ne pokazuje zube malo vise , i ne tjera proizvodjace igrica da se malo vise potrude..
tada bi linux vrlo brzo zasjeo na vrh!
a i razno razni bugg problemi, driveri i sl. sve bi se poprilicno popravilo :headbang: :dontknow:
nrg extreme:
u svijetu gdje je preko 90% PC-ja koristi windowse je totalno ne isplativo radit igre za linux kojie se
tu još bori sa appleovim osx-om koji ima veći % od linuxa.
tako da je to začarani krug.
uglavnom ima još dosta posla oko linuxa prvenstveno da bi se približio svim korisnicima.
a u vezi terminala za početnike on i nije toliko potreban jer imaju manje-više sve u repozitorijima pa klikaju(programi). :icon_thumright:
eladio:
dok sam ja testirao linux, sigurno oko 95% korisnika je koristilo IE
naravno da se isplatilo boriti.. :laughing7:
linux uglavnom nudi sve sto treba , ali ne rade igre na njemu i sve pada u vodu..
to je veliki problem!
ja vecinu ljudi sto znam, uvjek zele neku igru ili za dijete, ili za sebe, ili neka se nadje..
ako nesto ne radi na kompu to onda nitko nece, bez obzira na puno toga dobrog, makni to i stavi na cemu sve radi i amen --> dual boot nije praktican tako da to zanemari
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju