skužajte šta dižem temu,baš mi se potrefila da se piše o točno onom šta me zanima,pa ću ju bit slobodan dignit da ne objašnjavam sve ponovo..
gledajući 2 slike koje je kolega forumaš sven stavio,postavio bi pitanje..ako je u skuteru dugo bila voda,i ako je iznutra ovako zardja ka jedna od ovih slika,jel to nepopravljiva šteta ili ne??meni je palo na pamet da se to možda da rješit tako da se u skuter naspe prvo kvasina..ostavi dan,pa se ista izlije van..onda se ulije opet kvasina..dva tretmana kvasinom,trebala bi uklonit naslage kamenca..poslje toga bi ulija antikorozin..on bi pojeo hrdju..iza toga bi sistem isprao vodom..vozio jedan dan na čistoj vodi da se ispere,pa onda ulio antifriz,i vodu,u nekom omjeru..bi li semerinzi u mašini izdržali takav tretman,koji bi se proveo tako da skut miruje,da se ne vozi na kvasini ili antikorozinu..
šta mislite o takvom čišćenju skuta iznutra,jel ga uputnije očistit i da onda ima brži odvod topline i da više ne korodira,ili da se ostavi kako je..
da li antifriz spriječava daljnje hrdjanje,i u kojem postotku,i da li isti podmazuje semeringe koje dira,i u kojem otprilike postotku?eto ako neko zna volija bi da mi odgovori..