Tehnički kutak > Tuning skutera
Polini vs Malossi
_r0bi_:
--- Citat: Losinj - 10 Prosinac, 2009, 18:20:26 ---e vis dobro da si ovo pitao,samo sto mene zanima kolko je malossi sport osjetljiv jer imam naviku zagrijat ga barem do dvije crtice na cukama i onda krenem polako nekih kilometar 2 i onda ful il kako mi se da...tocim tts...aj neko da mi kaze dal je ok kad ga upalim da odma krenem samo da se vozim cca 50 jer nekako po ovoj zimi mi se i neda cekat na mjestu dok se on zagrije....brrr
--- Kraj citata ---
...daj lega nemoj da ti ga bude mrsko barem malo zagrijat...gle upalis ga i dok on radi ti nabacis na sebe opremu,sta vec ide i onda drapaj....al ipak malo zagrijavalje ce mu dobro doc sigurno.... :laughing11:
...tts :notworthy:
ivanm:
neznam to grijanje sad po hladnoći, ali bolje je staviti slabiji spuh i ne razvrtavati motor jako.. a sad koliko ga grijati.. on na leru preljeva cilindar i kad daješ gas moraš ga stisnuti da izgori ta smjesa inače bude trokirao stalno..
ja se sa tim previše ne zamaram, vozio sam gus kiteve po zimi i nijedan nije zacvikao ni ništa..
giannelli:
--- Citat: Losinj - 10 Prosinac, 2009, 18:20:26 ---e vis dobro da si ovo pitao,samo sto mene zanima kolko je malossi sport osjetljiv jer imam naviku zagrijat ga barem do dvije crtice na cukama i onda krenem polako nekih kilometar 2 i onda ful il kako mi se da...tocim tts...aj neko da mi kaze dal je ok kad ga upalim da odma krenem samo da se vozim cca 50 jer nekako po ovoj zimi mi se i neda cekat na mjestu dok se on zagrije....brrr
--- Kraj citata ---
ja sam svom trophyu skratio vijek za jedno 20.000kn tim stiskanjem na hladno. xD
sa 12.000 su karike vec cule i gubitak u snazi se osjetio. tocio motorex full sintetiku.
zato trea zagrijavat uvijek skuter, a kad e temperature oko nule izbjegavat voznju i uz dobro postelan karb traje to.
dhorvat:
svaku mašinu treba zagrijat. Cvaji treba puno manje nego recimo firtaktu koji ne podmazuje baš dobro dok nije na radnoj temperaturi ali to ne znači da cvaju možeš na hladno. Po ovoj zimi niti ne stavljam Yasunija jer on radi na visokim okretajima i dosta dugo trokira dok je hladan. Serijski spuh kreće na 6000 okretaja dok bi se Yasuni zagušio pri toj brzini :toothy11:
Vozim se minutu-dvije na manje gasa, dalje fol gas. Jedino po ekstremnim hladnoćama ga grijem duže jer mu onda fakat treba cijela vječnost da postigne i 40 Celzija :headbang:
TO _roBi_:
Ne, nije serijska radilica. Prvo je bila TOP sa plavim polutkama koja je imala serijsku grešku, a nakon toga Malossi HPC. Ni kune mi nije žao ove Malossijeve jer se vrti već 30000km bez da sam ležajeve promjenio. I cijelo vrijeme je na Trophyju sa serijskim spuhom, ZX-om i od nedugo Yasunijem. A bilo je i Narda par dana :toothy12:
Aerox007 trenutno ima isti kit ko ja na serijskoj radilici i ZX-u i vidjet ćemo kako će to dugo još. Ali kod njega je ili ler ili fol gas, pa se ne može uspoređivati samnom :toothy9:
Aerox007:
Aerox007 trenutno ima isti kit ko ja na serijskoj radilici i ZX-u i vidjet ćemo kako će to dugo još. Ali kod njega je ili ler ili fol gas, pa se ne može uspoređivati samnom :toothy9:
[/quote]
I ja cu da kupim Yaguzija R-a sad po zimi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju